"Crimele îngrozitoare comise în Ucraina de soldaţii ruşi trebuie judecate şi pedepsite de justiţia internaţională. Copiii, femeile, civilii abuzaţi şi ucişi cu sânge rece aşteaptă să li se facă dreptate", a declarat premierul în mesajul postat pe pagina de Twitter a Guvernului.

Citeste si: Rușii au făcut masacru la Irpin. Autoritățile condamnă soldații că au împuşcat femei şi au trecut cu tancul peste ele

După retragerea forțelor ruse din regiunea Kiev, autoritățile ucrainene au găsit sute de civili uciși pe străzile din localitățile din jurul Capitalei.

Masacru în Bucha și Irpin 

Cadavrele a 410 civili au fost găsite în teritoriile din regiunea Kiev recent preluate de forţele ucrainene de sub controlul trupelor ruse, a anunţat duminică procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova.

Citeste si: Militarii ucraineni sunt îngroziți de ce atrocități lasă soldații lui Putin în urma lor. Trupurile a 5 femei, carbonizate, au fost găsite lângă o autostradă din Kiev

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Numai în oraşul Bucha, la nord-vest de Kiev, aproape 300 de persoane au fost înmormântate în gropi comune, au afirmat autorităţile ucrainene.

Acestea au acuzat armata rusă că a comis un "masacru" în această localitate şi "orori" în regiunile acum "eliberate de sub invadatori", ceea ce a stârnit indignare în Europa şi în SUA, precum şi apeluri la sancţiuni suplimentare împotriva Moscovei.

Rusia neagă acuzațiile Ucrainei

Rusia a respins acuzaţiile Ucrainei că a ucis civili în oraşul ucrainean Bucha din apropiere de Kiev şi susţine că imaginile cu cadavre sunt fabricate de Kiev. 

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, a acuzat duminică armata rusă că a comis „atrocităţi” în regiunea ucraineană Kiev şi a cerut mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.

Citeste si: Regiunea Kiev, eliberată în totalitate. Mai multe persoane au plătit cu prețul vieții, printre ei se aflau și copii

„Şocat de imaginile obsedante ale atrocităţilor comise de armata rusă în regiunea eliberată a Kievului”,  a fost mesajul lui Michel pe contul său de Twitter, folosind hashtag-ul #BuchaMassacre, după numele localităţii ucrainene pe care trupele Kievului au recucerit-o de la ruşi şi unde aproape 300 de persoane au fost înhumate în gropi comune.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si