Close sidebar
Close sidebar

Premierul Nicolae Ciucă, veste bună pentru pensionari. Ce se întâmplă cu pensiile mai mici de 3.000 de lei

Premierul Nicolae Ciucă propune ca toate pensiile mai mici de 3.000 de lei să nu fie impozitate. În prezent pragul sub care pensiile scapă de impozitare este de 2.000 lei.

Sorin Negru,

Premierul Nicolae Ciucă, o nouă ședință de guvern

[Sursa foto: Facebook]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți seara, după ședința PNL, că a discutat în cadrul Biroului Politic Național despre posibila eliminare a impozitului la pensiile sub 3.000 de lei, ceea ce ar însemna o extindere de la plafonul actual de 2.000 de lei.

Citeste si: Românii vor primi și alte ajutoare sociale. Marius Budăi: "Lucrăm la un nou pachet de măsuri”

„Această propunere de neimpozitare a pensiilor sub 3.000 de lei a fost discutată, vom merge cu ea în Coaliție”, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, după ședința PNL din această seară.

Sindicaliştii de la Acrtel Alfa susţin că, având în vedere că în Guvern se discută despre creşterea pragului de neimpozitare a pensiilor, măsura ar trebui aplicată şi în cazul salariilor.

"La nivelul guvernului, se discută neimpozitarea pensiilor până la pragul de 3.000 de lei (de la 2.000 lei, acum). Preocuparea pentru a compensa erodarea veniturilor din pensii este salutară. Este extrem de îngrijorător însă că nu vedem preocupare şi în cazul veniturilor din salarii. Majoritatea angajaţilor au venituri extrem de mici şi văd în fiecare zi cum acestea li se micşorează sub asaltul preţurilor", arată reprezentanţii Cartel Alfa, într-un comunicat de presă transmis miercuri.

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Ei susţin că măsurile de combatere a efectelor inflaţiei trebuie aplicate şi salariaţilor sau altor categorii de lucrători.

Ministrul de Finanțe: Lucrurile au evoluat din 2017 din perspectiva inflației  

Ministrul Finanțelor Publice, Adrian Câciu, a precizat că  pragul de 2.000 de lei  până la care nu sunt impozitate pensiile ar putea fi majorat, dat fiind că au trecut 5 ani de când acesta a fost stabilit.

Citeste si:  Condiții pentru amânarea ratelor

Între timp, puterea de cumpărare a românilor s-a erodat, dat fiind ritmul galopant al inflației.  

„Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei. Lucrurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflației”, a declarat miercuri Adrian Câciu, după ședința de guvern de săptămâna trecută.

Citeste si: Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea pensiilor

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marți seara nu s-a discutat până acum despre o posibilă majorare a pensiilor mici sau medii.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că datele execuției bugetare pe prima jumătate a anului, aflate în curs de finalizare, arată că măsurile luate la nivelul Guvernului pentru protejarea economiei și a cetățenilor "s-au reflectat în creșterea veniturilor și în menținerea cheltuielilor bugetare sub creșterea valorii nominale a produsului intern brut, în pofida crizelor succesive cărora trebuie să le facem față".

"Un lucru cât se poate de benefic este acela că angajamentele luate cu privire la reducerea deficitului bugetar se văd și în rezultatele pe primele șase luni, iar ceilalți indicatori importanți au înregistrat o evoluție încurajatoare. Veniturile au crescut în valoare nominală cu 40,3 mld. lei și am păstrat o abordare prudentă asupra finanțelor statului, menținând cheltuielile sub nivelul de creștere a veniturilor", a declarat premierul.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI