Premierul Ludovic Orban a participat marți la o şedinţă cu conducerea Ministerului Sănătății. Premierul spune că a abordat" două teme extrem de importante care trebuie să fie duse la îndeplinire de către Ministerul Sănătății".
" Am discutat despre creşterea capacităţii de tratare în secţiile de terapie intensivă, am analizat posibilele soluţii. Obiectivul nostru este ca, în termen de o săptămână, să creştem cu peste 200 numărul de locuri din secţiile de terapie intensivă.
De asemenea, pregătirea noilor secţii de terapie intensivă ale spitalelor să fie extrem de riguroasă, toate sistemele să fie funcţionale, toate circuitele să fie respectate şi, de asemenea, toate instalaţiile să funcţioneze corect", a declarat Ludovic Orban.
Citeste si: "Cum să fie suficientă o demisie? Vinovații trebuie pedepsiți". Premierul Orban, despre tragedia de la Piatra Neamț
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Ludovic Orban: Am inventariat spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID
Premierul spune că a inventariat împreună cu conducerea Ministerul Sănătății spitalele care urmează să intre în dispozitivul de luptă anti-COVID.
"În cursul zilei de mâine, cel târziu poimâine, va fi emis ordinul ministrului Sănătății cu privire la aceste noi unități spitalicești care vor pune la dispoziție paturi de terapie intensivă", a precizat premierul Ludovic Orban.
Citeste si: Guvernul se pregătește pentru valul 3 al pandemiei
Al doilea subiect prezentat de premierul Orban se refer[ la derularea verificărilor făcute de echipele comune DSP și inspectorate pentru situații de urgență, de asemenea cu sprijinul tehnic al ISCIR și CNCIR.
Acțiunile de control sunt "pentru a verifica conformitatea cu reglementările a funcționării instalațiilor de alimentare cu oxigen, a instalațiilor de alimentare cu vacuum, cu aer comprimat și, de asemenea, situația alimentării cu oxigen, pentru că și aici ne confruntăm cu o creștere dramatică a cantității de oxigen consumate și spitalele trebuie să facă toate eforturile pentru a avea întreaga cantitate de oxigen necesară pentru tratarea pacienților".