Ludovic Orban l-a „felicitat” pe mitropolitul Moldovei și pe „toți preoții care s-au comportat exemplar la această sărbătoare” și pe cei care „au îndemnat oamenii la un comportament corect”.

Dar premierul a remarcat că „sunt din păcate cazuri de negaționiști chiar în sânul bisericii care pur și simplu neagă existența pericolului” reprezentat de noul coronavirus. Acest lucru este un „comportament iresponsabil”, potrivit șefului Guvernului.

Ce se întâmplă la pelerinajul de Sf Dumitru din Capitală

Premierul Orban a dat asigurări că situația de la Iași nu se va repeta la București, cu ocazia pelerinajului de Sfântul Dumitru. Orban a pus piciorul în prag: persoanele din afara Bucureștiului nu vor putea participa la slujbă.

„Am studiat ce s-a întâmplat la Iași, la Sf. Parascheva. Ei sunt transportați din localități îndepărtate și sunt persoane în vârstă... La Sfântul Dumitru vom discuta cu reprezentanții BOR și vom spune să nu se facă pelerinaje și doar cei din București și Ilfov să vină. Nu vom permite aceste pelerinaje care pot crea aglomerații. Vreau să dau un mesaj către preoți și pastori. Ei trebuie să fie un exemplu. Îi felicit pe mitropolit și preoți care au îndemnat la un comportament adecvat”, a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Doar 10% din numărul pelerinilor de anul trecut

De pe 8 octombrie și până pe data de 14, aproximativ 26.000 de credinciosi s-au închinat la Sfanta Parascheva de la Iași, o cifra care reprezinta doar 10% din numarul pelerinilor veniți anul trecut.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Spre deosebire de anii cand pe baldachinul din curte, împodobit cu flori, moastele Cuvioasei Parascheva stateau zile intregi, de aceasta data, racla a fost lăsată afară pentru închinarea credincioșilor doar pentru 15 ore, în ziua de hram. Un sobor de preoți a condus, miercuri seara, procesiunea de mutare a sFintelor moaste înapoi în catedrala Mitropolitană.

Ore-n șir, pelerinii au dus un război cu jandarmii în urma căruia au ieșit învingători. Spre după-amiază, la moaștele Cuvioasei Parascheva s-a închinat cine a vrut, cu sau fără mască și indiferent de localitatea de domiciliu- semn că înalții prelații n-au reușit să mai respecte deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență din pricina numărului mare de credincioși.

Aglomerație la pelerinajul Sf Parascheva de la Iași


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si