Premierul Ludovic Orban susţine că nu se pune problema reducerii veniturilor românilor, el reafirmând intenţia Guvernului de a majora salarii şi pensii, dar corelat cu situaţia economică. În acest context, Ludovic Orban face referire la o posibilă reducere a aparatului bugetar.

„Dacă va fi necesar, vom optimiza structurile instituţiilor publice, mai scăpăm de unii care nu-şi fac treaba.” a declarat prim-ministrul la România TV.

Citeste si: Mesaje de Sfântul Andrei 2020: Felicitări, urări şi imagini cu La mulţi ani Andreea şi Andrei!

Ludovic Orban: Facem audit și este posibil să reducem din numărul de angajați 

„Dacă va fi necesar, optimizăm structurile instituțiilor publice. Oricum trebuie simplificate, pentru că este necesar să debirocratizăm, să digtializăm. Va exista audit și este posibil să reducem din numărul de angajați. Ce vreau să spun e că cei care-și fac treaba nu sunt în pericol, să stea liniștiți. Vor fi în pericol doar cei care nu sunt obișnuiți să facă treabă ”, a explicat Orban.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

El spune că „există o tendinţă de revenire” a economiei, în condiţiile în care cinci luni consecutiv se constată o creştere industrială şi patru luni consecutiv au crescut încasările la buget.

Citeste si: Declaraţie pe propria răspundere decembrie 2020

Cum explică Orban împrumuturile luate de Guvern în pandemie

Premierul a apreciat că România s-a descurcat să gestioneze criza din această perioadă de pandemie, și că împrumuturile angajate de Ministerul de Finanțe, pe care le invocă contracandidații de la PSD, au fost necesare tocmai în vederea întăririi economiei.

„Am făcut împrumuturi tocmai pentru a suplimenta toate cheltuielile generate de pandemie. Am alocat suplimentar pentru pandemie, miliarde și miliarde. A fost ncesar să facem față unor cheltuieli pentru a susține economia, pentru a impune măsuri de sprijin, și pentru angajați și pentru angajatori, a fost necesar să apărăm locurile de muncă, să încurajăm crearea de noi locuri de muncă”, a explicat Orban, susținând, totodată, că în ciuda crizei, România nu se confruntă cu o recesiune.

„De exemplu, Germania n-a mai avut deficit bugetar de 10 ani. În schimb, noi am plecat cu un deficit de 4,9%, vă dați seama? În ciuda acestei situații, a crescut salariul net cu 7,6%.  Timp de 4 luni consecutiv, veniturile la bugetul de stat au fost mai mari decât în lunile echivalente din 2019”, a adăugat Orban, citat de G4media.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si