Close sidebar
Close sidebar

Premierul Portugaliei, întâlnire la Palatul Victoria cu Nicolae Ciucă. UPDATE

Premierul Portugaliei, Antonio Costa, se află joi în România, unde se întâlnește cu premierul Nicolae Ciucă, cu președintele Klaus Iohannis și cu liderul Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Sorin Negru,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE 10.30. Cei doi premieri au participat la ceremonia de semnare a Acordului între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării, documentul fiind semnat de miniștrii apărării din cele două țări membre NATO.

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 85. Cel mai bun lunetist al lui Putin a fost omorât. Fabrică rusească de alcool, aruncată în aer

Prim-ministrul Nicolae Ciucă i-a mulțumit premierului portughez pentru "decizia de a participa cu sub-unități la misiunea de întărire a posturii de apărare și descurajare pe Flancul de est al NATO, prin prezența militarilor portughezi în România". 

Premierul Portugaliei a subliniat că acordul româno-portughez privind cooperarea în domeniul apărării, semnat cu prilejul vizitei sale la Bucureşti, va duce la creşterea cooperării militare între cele două ţări.

Citeste si: Coreea de Nord pregătește un mega-test nuclear. Care este motivul

"Am identificat în discuţiile purtate diverse domenii de cooperare- în domeniul energiei şi în programele de rezilienţă ale celor două ţări şi vom găsi posibilităţi de a rentabiliza sprijinul pentru cooperarea şi rezilienţa ţărilor noastre.

În ultimii ani am avut o excelentă experienţă în cooperarea bilaterală în domeniul la apărării, cel mai bun exemplu este programul pe care l-am dezvoltat împreună în privinţa achiziţionării avioanelor F16 şi, prin acordul semnat astăzi de miniştrii Apărării, se va aprofunda, de asemenea, cooperarea în domeniul militar", a declarat Antonio Costa.

Premierul portughez a transmis și susţinere pentru aderarea României la spaţiul Schengen.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

"Este prima mea vizită bilaterală în acest nou mandat al meu ca prim-ministru şi cu multă plăcere o fac aici în România.

Aş dori să profit de această ocazie pentru a mulţumi comunităţii române rezidente în Portugalia pentru integrarea sa atât de pozitivă, iar în ultimele decenii a contribuit la dezvoltarea ţării noastre.(...) Suntem indiscutabil susţinători ai aderării României la spaţiul Schengen şi sperăm că această integrare în spaţiul Schengen va facilita circulaţia românilor rezidenţi în Portugalia, schimburile dintre ţările şi popoarele noastre", a afirmat Antonio Costa, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Nicolae Ciucă. 

UPDATE 9.15. Premierul Nicolae Ciucă l-a primit joi dimineață la Palatul Victoria pe premierul Portugaliei, Antonio Costa. Cei doi vor susține o conferință de presă comună la ora 10.00.

Premierul Republicii Portugheze, Antonio Costa, efectuează, joi, o vizită de lucru în România, în cadrul căreia se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, va fi primit de preşedintele Klaus Iohannis şi va avea o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu.

Citeste si: Președintele SUA, Joe Biden, promite Finlandei și Suediei că le apără de orice agresiune din partea Rusiei

Potrivit programului anunţat de autorităţi, premierul portughez va fi întâmpinat, joi dimineaţă înainte de ora 9.00, la Palatul Victoria, de omologul său român, pe agenda întâlnirii figurând şi o conferinţă de presă comună a celor doi înalţi oficiali.

Citeste si: Rusia, acuzată la ONU că folosește foamea ca armă de război

Acord între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării

Cei doi premieri urmează să participe, la ora 9.50, la semnarea acordului între România şi Republica Portugheză privind cooperarea în domeniul apărării.

Citeste si: VIDEO| Zelenski, mesaj emoționant după ce Ucraina a câștigat trofeul Eurovision 2022: Muzica noastră cucerește Europa!

Citeste si: Anunț important pentru elevele și studentele din țară! Noi tichete sociale de la Guvern- kfetele.ro

Citeste si: Cine este și cu ce se ocupă Diana, fiica Deliei Budeanu. Detalii neștiute despre primul copil al regretatei crainice TV- radioimpuls.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

După ce Rusia a declanșat invazia Ucrainei, Portugalia a trimis forțe armate în România pentru consolidarea Flancului estic al NATO.

În luna aprilie, un contingent cu 221 de soldați portughezi a fost prezent în România pentru a participa la o misiune de descurajare a NATO, în contextul războiului din Ucraina.

Premierul Portugaliei, primit la Cotroceni de Klaus Iohannis

Ulterior, prim-ministrul Antonio Costa va fi primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis, unde va purta cu acesta o serie de convorbiri, tete-a-tete şi oficiale.

În cursul zilei de joi, premierul portughez va avea la Palatul Parlamentului o întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, viceprim-ministrul şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Senatului, Angel Tîlvăr şi vicepreşedintele PSD, europarlamentarul Victor Negrescu.

Citeste si: Avertisment de la SRI: Toate serviciile secrete ruse sunt prezente în România

Joi după-amiază, şeful Executivului de la Lisabona va efectua, alături de preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă, o vizită la Batalionul 1 Instrucţie "Olt", localitatea Caracal, judeţul Olt. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI