Tudose are in spate o lunga cariera de politician, dar si cateva scandaluri. Unul este legat de lucrarea sa de doctorat. In 2010, Mihai Tudose a obtinut diploma de Doctor in domeniul Stiinte Militare si Informatii la Academia Nationala de Informatii ”Mihai Viteazu” a SRI.

Centrul Roman pentru Jurnalism de Investigatii (CRJI) a scris in 2015 ca lucrarea de doctorat a ministrului Economiei de atunci, Mihai Tudose, cu titlul "Infrastructura critica- model si strategie manageriala” are mai multe pagini plagiate.


"Circa 50 de pagini sunt plagiate, fie cuvant cu cuvant, fie prin reformulari minore, din alta lucrare de doctorat, sustinuta, cu un an mai devreme, de comisarul-sef Radu Andriciuc, la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza”. Din doctoratul comisarului-sef s-au copiat inclusiv parti din concluzii, cateva anexe si chiar o sectiune din bibliografie”, potrivit CRJI. 

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Mihai Tudose, spunea atunci, într-un articol publicat în EvZ, ca a beneficiat de acordul scris al autorilor si ca, oricum, atunci cand a redactat teza de doctorat erau alte vremuri: “Poate am fost si putin neglijent, dar era ca si cum as face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde ca am inventat eu Teorema lui Pitagora. Am scris un capitol pe plaja, cu pixul, si dupa ce l-am bagat pe calculator, a fost verificat de un soft antiplagiat, reiesind ca era copiat in proporţie de 15%".

Culmea, politistul de la care a copiat a recunoscut ca fragmentul era din lucrarea sa, dar a declarat ca i-a vandut lui Mihai Tudose drepturile de autor fiindca era intr-o perioada cand avea nevoie strigenta de bani. Tranzactia ar fi costat cateva mii de euro.

Dupa aparitia scandalului, Mihai Tudose a facut, anul trecut, cerere pentru renuntarea la titlul de doctor, pentru a nu mai da nastere si altor discutii.

El a precizat ca nu a beneficiat in niciun fel de acest titlu dobandit in 2010. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si