“Eu consider ca cele patru elemente care au stat la baza legii salarizarii au fost indeplinite.

Aici ma refer la munca egala, plata egala- si cred ca ministrul Muncii a dat exemplul unor consilieri care la un minister aveau 18.000 de lei si acelasi consilier cu aceeasi munca avea 4.000 de lei la alt minister. Deci este, prin urmare, un principiu european ca la munca egala sa avem plata egala.

In urmatoarea sedinţa vom avea inca o ordonanţa sa reglam pentru mamici, pentru concediile medicale, acolo unde avem deficienţe”,  a afirmat, luni, premierul Romaniei, Viorica Dancila, citeaza Romania TV.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Duminica, zeci de persoane au protestat in fata Guvernului, fiind nemultumite de scaderea indemnizaţiilor de concediu medical, inclusiv prenatal.

Indemnizaţiile au fost reduse intrucat s-a modificat baza de calcul, ca urmare a majorarii salariului minim. Astfel, in decembrie 2017, contribuţia CAS era plafonata la suma de 115 lei (calculata ca 10,5% x 35% x salariu mediu brut pe tara). In decembrie, salariul mediu brut pe ţara  era de 3.131

de lei, potrivit sursei citate.

Insa, in ianuarie, 2018, a crescut atat salariul mediu brut pe ţara (la 4.162 de lei), cat si procentul care se aplica, suma CAS fiind de 364 lei (25% x 35% x salariu mediu brut pe ţara).

Dupa OUG 3/2018, pentru calculul CAS se elimina plafonul de 35%, iar CAS se calculeaza ca 25% din indemnizaţia de concediu efectiv primita de fiecare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si