Sportivii medaliați la Jocurile Olimpice vor primi recompense fabuloase din partea statelor pe care le reprezintă. Este vorba de sume colosale, oferite drept premiu pentru onoarea adusă țării, dar și în semn de mulțumire pentru eforturile depuse. Cu toate acestea, un stat a ales să nu își premieze câștigătorii, potrivit informațiilor transmise de cnbc.com.

Premiile fabuloase pe care le primesc sportivii medaliați la Jocurile Olimpice

Medaliații la Jocurile Olimpice primesc recompense financiare din partea statelor pe care le reprezintă. Trebuie menționat că sportivii medaliați nu sunt recompensați cu bani din partea Comitetului Olimpic Internațional, fiecare stat luând decizia dacă oferă premii sau nu reprezentanților săi.

Citește și: Suma colosală pe care o încasează David Popovici după victoria de la JO 2024. România, în top 10 la nivel mondial în privința premiilor acordate pentru o medalie de aur

Premiile fabuloase oferite de state câștigătorilor de la Jocurile Olimpice

[Sursa foto: istockphotos]

Statele care oferă cele mai mari premii sunt Hong Kong și Singapore.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Sportivii din Hong Kong care vor fi medaliați cu aur vor primi 6 milioane de dolari Hong Kong, adică 768.000 de dolari USD. Medaliații cu argint vor câștiga 3 milioane USD, iar cei care vor pleca acasă cu bronzul vor primi 1,5 milioane USD.

Singapore le oferă medaliaților cu aur 1 milion de dolari Singapore, adică 745.300 USD, 500.000 USD pentru argint și 250.000 USD pentru bronz. 

Alte țări precum Kazakhstan, Malaysia sau Japonia au ales să ofere și alte premii, nu doar bonusuri financiare. De exemplu, medaliații din Kazakhstan vor primi, pe lângă recompensele financiare, câte un apartament. Situația este asemănătoare și în cazul sportivilor medaliați din Malaysia, care vor obține din partea statului un apartament de lux sau o mașină. În Japonia, cei care urcă pe podium vor fi recompensați și cu pungi de orez.

În Indonezia, statul oferă medaliaților săi cinci vaci, un restaurant și o casă nouă, pe lângă premiile în bani.

Citește și: VIDEO David Popovici a luat aurul după o cursă fabuloasă! Sportivul a adus prima astfel de medalie din istoria înotului românesc

Premiile oferite de fiecare țară sportivilor medaliați cu aur, argint și bronz

[Sursa foto: cnbc.com]

Țara care nu își premiază sportivii medaliați

Spre deosebire de alte state care oferă premii financiare fabuloase sportivilor medaliați, unele țări aleg să nu ofere nimic. Este vorba despre Norvegia, considerată unul dintre cele mai puternice state. În aceeași situație se află și sportivii din Marea Britanie, care nu vor fi recompensați în bani.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si