Imunoterapia s-a dovedit eficace in special in tratamentul cancerelor virulente, scrie AFP. "Stimuland capacitatea sistemului nostru imunitar de a ataca celulele canceroase, laureatii premiului Nobel de anul acesta au stabilit un nou principiu pentru vindecarea cancerului", a subliniat Adunarea Nobel de la Institutul Karolinska din Stockholm.
Descoperirile laureatilor de anul acesta se bazeaza pe capacitatea sistemului imunitar de a ataca celulele canceroase prin intermediul unor mecanisme ce au la baza niste proteine.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro
Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro
Specialistul in imunologie american James P Allison a studiat o proteina care functioneaza ca o frana in sistemul imunitar, Acesta a descoperit o metoda de a actiona acesata proteina astfel incat sa detemine celule imunitare sa atace tumorile. Allison a dezvoltat conceptul intr-un nou tratament anticancer.
Imunologul japonez Tasuku Honjo a primit premiul Nobel pentru medicină pe 2018 pentru descoperirea unei proteine din celulele sistemului imunitar care are funcţia de încetinire, dar cu un alt mecanism de acţiune.
Terapiile bazate pe descoperirea sa s-au dovedit a fi foarte eficiente în lupta împotriva cancerului.