Este vorba despre Organizația Mondială a Sănătății (World Health Organization), conform cotelor din secțiunea pariuri online Unibet. Premiul Nobel pentru Pace va fi acordat oficial în cadrul unei ceremonii de premiere, în Norvegia, la Oslo, pe data de 10 decembrie.

Favoriții la Premiul Nobel pentru Pace

1. World Health Organization (WHO)- De mai mult de un an și jumătate, lumea se confruntă cu pandemia de Covid-19, iar Organizația Mondială a Sănătății a gestionat inițial situația, oferind consultanță specializată statelor membre.

WHO se implică în analiză și cercetare, realizând chiar o anchetă în locul unde s-au consemnat primele cazuri de coronavirus- Wuhan, China. Prin fondul de solidaritate, organizațiA a strâns peste 200 de milioane de dolari și a trimis milioane de echipamente de protecție angajaților din domeniul sanitar din peste 100 de țări. România face parte dintre cele 196 de țări care au aderat la WHO. La Unibet, 2.75 este cota pentru ca World Health Organization să câștige Premiul Nobel pentru Pace 2021.

2. Greta Thunberg- Activista de mediu are de asemenea mari șanse la acest premiu (cotă 3.50) în condițiile în care este un militant important într-o altă problemă de prim-plan: lupta cu schimbările climatice. Încă de la finalul lui 2019, Parlamentul European a declarat situația de urgență privind clima, dar măsurile adoptate nu au fost suficiente, iar problema se tot agravează. Greta Thunberg a criticat statele lumii în mod costant pentru lipsa de implicare activă în rezolvarea problemei cu adevărat urgente.

Ea a fost prezentă la Forumul Economic Mondial de la Davos și chiar la o întâlnire cu Parlamentul European. Greta Thunberg pune presiune în mod constant pe guverne și lideri politici, încercând să îi motiveze să acționeze mai ferm și mai rapid pentru salvarea planetei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

3. Alex Navalny- În august 2020, un avion la bordul căruia se afla și Alex Navalny a aterizat de urgență pentru că acestuia i s-a făcut rău în mod subit. Jurist, activist și politician rus (opozant al lui Vladimir Putin), Alex Navalny a fost dus la Spitalul din Omsk, apoi transferat la Berlin. În urma testelor, s-au găsit urme de otrăvire cu Noviciok. În ianuarie 2021, Navalny s-a întors în Rusia, unde a fost arestat și condamnat. Curtea Europeană a Drepturilor Omului consideră acest lucru un abuz politic și a solicitat guvernului rus eliberarea lui de urgență, ceea ce nu s-a întâmplat. La pariuri online, cota este 7.00 pentru ca Premiul Nobel pentru Pace 2021 să ajungă la Alex Navalny, simbolul libertății politice în Rusia.

4. Reporters without Borders (Reporteri fără Frontiere)- Anul 2020 este considerat unul dificil pentru presa liberă la nivel mondial. Pe de o parte au fost conflictele din multe zone ale lumii (în special Iran, Belarus, Afganistan), pe de altă parte pandemia de coronavirus a provocat restricționarea libertății de informare a jurnaliștilor în multe stări, invocându-se starea de urgență. La Unibet, cota este 7.00 pentru ca Reporters without Borders să primească Premiul Nobel pentru Pace.

5. Committee to Protect Journalists- Iată o altă organizație care promovează libertatea presei și apără drepturile jurnaliștilor, între favoriții la Premiul Nobel pentru Pace.

Cota este 9.00 în dreptul acestui ONG din Statele Unite ale Americii, consderat "Crucea Roșie a jurnalismului". Începând de anul trecut, organizația a publicata "Impunity Index", cu lista țărilor în care jurnaliștii sunt uciși și criminalii nu sunt pedepsiți.

Citeste si: Germania l-a premiat pe Aleksei Navalnîi pentru libertate de opinie

La cine a ajuns Premiul Nobel pentru Literatură

Din păcate pentru literatura română, deși era considerat favorit, Mircea Cărtărescu nu a câștigat Premiul Nobel pentru Literatură. Premiul a ajuns la Abdulrazak Gurnah din Zanzibar. Acesta este în prezent profesor de literatură engleză la Universitatea din Kent, iar cea mai cunoscută carte a sa este Paradise.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Premiul Nobel pentru Medicină 2021: Cine este marele câştigător?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si