Potrivit prefectului din Cluj, preotul ar fi mers în casele oamenilor în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie cu toate că soția sa prezenta simptome ale COVID-19.

Citeste si: VIDEO| Un preot dintr-o comună vasluiană e bănuit că ar fi fugit cu banii din taxele bisericești

Ce au spus autoritățile

„Ancheta încă nu este gata, se verifică dacă a avut loc vreo slujbă, la câte persoane și la cine a fost preotul în cauză.

Însă, cu titlu preliminar, pot să vă precizez faptul că, atât preotul, cât și soția, sunt vaccinați cu 3 doze. Cu „ Iordanul” a umblat în perioada 30 decembrie – 4 ianuarie ”, a declarat prefectul orașului, Tașnadi Szilard.

„Oricum, la casele vizitate, atât preotul cât și cei care îl însoțeau pe părinte au purtat mască, au păstrat distanța și nu au intrat în case. Duminica (09.01) s-a testat și părintele, iar după primirea rezultatului s-a izolat la domiciliu”, a mai adăugat prefectul.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Patriarhul Porfirie al Serbiei, infectat cu coronavirus. Predecesorul său a murit din cauza COVID-19

Soția preotului, confirmată cu COVID

Prefectul notează că soția preotului a fost confirmată pozitiv cu COVID-19 pe 5 ianuarie, dar cu toate acestea oamenii infirmă spusele prefectului.

„Părintele, care este iubit de locuitori, a avut un comportament de neînțeles.

Simptomele nu au apărut așa de pe o zi pe alta, iar doamna preoteasă nu degeaba a fost internată în spital. Dacă a fost internată a avut ceva simptome. La mine în casă a fost, a intrat, a oficiat ritualul religios și chiar ne-a întrebat dacă sutem de acord să sărutăm Sfânta Cruce, cerere cu care noi am fost de acord. Ce să spună și prefectul că nu și-ar pune în cap Biserica Ortodoxă”, spune un localnic, citat de o publicație locală.

„În sat, aici, locuiesc foarte multe persoane nevaccinate. În plus, sunt și mulți locuitori trecuți de 70 de ani. Avem și oameni de 90 de ani. Din câte se spune la televizor, persoanele trecute de 70 de ani sunte cele mai afectate de acest virus, chiar dacă sunte vaccinate. La noi trebuia să se gândească preotul. Trebuia să își dea seama cpă și el este infectat dacă soția lui a fost și chiar internată”, a declarat un alt localnic, revoltat din cauza celor întâmplate.

Citeste si: Imaginile zilei! Un preot din Sibiu a sfințit un Lamborghini în ziua de Bobotează: ,,Mulţi şoferi îmi cer acest lucru"

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si