Preotul a fost oprit să slujească de Sfântul Andrei după ce enoriașii și-au exprimat supărarea pentru schimbarea fostului preot al bisericii Sfânta Varvara. 

Citește și: VIDEO- Pelerinaj la peștera Sf. Andrei. Mii de pelerini merg să se roage sfântului

scandal preot biserică Târgu-Jiu

Protest al enoriașilor într-o biserică din Târgu-Jiu (foto ilustrativ)

[Sursa foto: Facebook ]

Noul preot este acuzat că a intrat abuziv în post, după ce Mitropolia Olteniei l-a schimbat pe fostul paroh, care ar fi construit de la temelie noua biserică.

Este vorba de biserica Sfânta Varvara dintr-un cartier al municipiului Târgu-Jiu.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

biserica targiu jiu

Biserica Sfânta Varvara din Târgu-Jiu

[Sursa foto: Basilica]

De la ce a pornit scandalul de la biserica din Târgu-Jiu

Potrivit presei locale, aproximativ 50 de oameni au blocat accesul preotului nou în biserică pentru că nu sunt de acord cu schimbarea părintelui care a slujit peste 10 ani acest lăcaș de cult.

Este al doilea preot numit în această biserică în ultimele şase luni, dar pe care enoriașii nu-l doresc, conform Gorj Online.

În luna iulie 2023, părintele Cosmin Barză l-a acuzat pe Mitropolitul Olteniei, ÎPS Irineu, că l-a demis fără să-l avertizeze din funcţia de paroh al bisericii „Sf.

Varvara” din Târgu Jiu, pe care a construit-o de la temelie.

biserica targiu jiu

Noul preot, alungat de la biserica Sfânta Varvara

[Sursa foto: Gorj Online]

În cursul verii trecute, părintele Barză i-a adus acuzaţii extrem de grave Mitropolitului Irineu, dar şi principalului său colaborator din Gorj, protopopul Ionel Câmpeanu, afirmând că aceştia mint „precum respiră”.

"De ani de zile aud atâtea minciuni de la cei care conduc Biserica în Oltenia, încât am sentimentul că se minte precum respiră și am zis „Până când să vă mai rabd”? Înghețați apele cu minciunile.

A știut Mitropolitul că sunt operat și m-a sunat. M-a sunat viclenește, după operație. Mi-a zis că mă așteaptă, după sărbătoarea Sfinților Apostoli să facem actele pentru biserica de cea mare. N-am apucat să mă duc, că m-a destituit”, le-a explicat părintele Barză credincioşilor în biserică.

Biserica Sfânta Varvara se află în cartierul Primăverii din Târgu-Jiu și a fost sființită și inaugurată cu zece ani în urmă, în 2013.

Potrivit presei locale, biserica deservește aprox. 250 de familii și se află într-un cartier de lux al orașului, unde s-au construit în ultimii ani vile pentru mulți șefi și lideri de sindicat din mineerit și energie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si