Close sidebar
Close sidebar

Preotul a cărui biserică este scoasă la licitație are firmă de detectivi particulari

Povestea bisericii dintr-un sat din Constanța, care este scoasă la licitație, a uimit lumea, iar reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului sunt revoltați.

C.L.,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Biserica din localitatea Bugeac din județul Constanța a fost scoasă la licitație de către un executor judecătoresc, din cauza unui litigiu între parohie și firma care a reconstruit clădirea, pentru stingerea unei datorii de aproximativ 360.000 de lei, scrie Mediafax.

Este un caz fără precedent în societatea românească, iar Arhiepiscopia Tomisului de care ține respective parohie a încercat rezolvarea litigiului. Cum acest lucru nu s-a putut, a trecut la contra atac afirmând că, prin lege, astfel de lăcașuri de cult nu pot fi supuse executării, dar o comisie a instituției încearcă să medieze situația.

 

Cine este preotul care a lansat lucrările de refacere a bisericii?

În 2009, parohia din localitatea Bugeac a decis reconstruirea vechii biserici, ce data din 1863, iar pentru aceasta a contractat o firmă.

Preotul paroh de la acel moment, părintele Adrian Alois a lansat și mai multe apeluri publice pentru sprijinirea financiară a lucrărilor. Numai că, firma care a refăcut biserica susține că nu a primit banii datorați, astfel că a acționat Parohia Bugeac în instanță, iar în vara anului trecut o instanță a Judecătoriei Medgidia a încuviințat executarea silită a debitoarei, respectiv „Parohia Bugeac”, pentru recuperarea sumei de 359.736,31 lei debit și 300 lei cheltuieli de judecată conform titlului executoriu.

Citeste si: Cum arată o ședință de lucru a Sfântului Sinod! Imagini de la Reședința Patriarhală

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

 

De recuperarea debitului s-a ocupat un birou al unui executor judecătoresc din circumscripția Curții de Apel Constanța, iar acesta a stabilit pentru data de 3 aprilie 2019 licitația pentru vânzarea bisericii.

Cât despre preotul Adrian Alois, care figurează și acum pe site-ul Arhipeiscopiei ca paroh la Bugeac, deși mai amrii Bisericii susțin că este un nou preot în localitate, acesta a dat în 2016 un concurs pentru ocuparea unui post de preot în Penitenciarul de la Poarta Alba, concurs pe care l-a și trecut.

Nu știm însă dacă s-a și prezentat la postul de la penitenciar.

În plus, conform unui articol mai vechi din Romania Liberă, preotul are multiple preocupări, el figurând și într-o campanie de luptă împotriva drogurilor, dar și cu o firmă de detectivi particulari în Constanta

 

Foto: Cuget liber

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI