Pastorul David Zandstra, în vârstă de 83 de ani, care a slujit în urmă cu aproape 50 de ani la înmormântarea unei fetițe de opt ani răpite, a fost acuzat acum de uciderea ei, potrivit BBC News.

Gretchen Harrington a dispărut în suburbia orașului Philadelphia, în Marple Township ,în dimineața zilei de 15 august 1975, în timp ce participa la tabăra biblică de vară.

Citește și: Bărbatul care și-a ucis cu bestialitate concubina urma un tratament psihiatric și nu-și mai luase pastilele de trei zile: „O omorâi pe Mariana!”

La începutul acestui an, o femeie anonimă le-a spus anchetatorilor că are dovezi că tatăl celei mai bune prietene a ei este vinovat de crima din urmă cu jumătate de secol.

David Zandstra, în vârstă de 83 de ani, este acum acuzat de răpirea și uciderea unui minor, arată sursa citată.

Monstru în haine de preot. "S-a comportat ca și cum ar fi fost un prieten de familie"

„El este cel mai rău coșmar al oricărui părinte”, a declarat luni procurorul districtual al județului Delaware, Jack Stollsteimer.

"A ucis-o pe biata fetiță de opt ani pe care o cunoștea și care avea încredere în el. Și apoi, s-a comportat ca și cum ar fi fost un prieten de familie, nu numai în timpul înmormântării ei și în perioada de după aceea, ci ani de zile", a mai spus procurorul american.

Cum a dispărut fetița de 8 ani

Interesul pentru acest caz a fost reînviat parțial de o carte publicată anul trecut, intitulată "Tragedia lui Gretchen Harrington: Răpire, crimă și pierderea inocenței în suburbia Philadelphiei", arată BBC.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

În 1975, David Zandstra era pastor la Biserica Reformată Creștină Trinity. În fiecare dimineață se țineau tabere biblice și apoi îi transporta pe copii la o altă biserică.

Dar Gretchen nu s-a mai prezentat niciodată la Biserica Presbiteriană Reformată și chiar presupusul răpitor și criminal a fost cel care a anunțat poliția despre dispariția ei în acea dimineață.

Rămășițele fetei aveau să fie găsite într-o zonă împădurită din apropiere aproape două luni mai târziu.

Noi dovezi în crima care a șocat Philadelphia în urmă cu 50 de ani

Suspectul era un prieten de familie cu părinții fetiței, a ajutat la căutarea ei și chiar a prezidat înmormântarea copilului, au declarat surse pentru CBS News.

Anchetatorii spun că David Zandstra a invitat-o pe Gretchen în mașina lui după ce fetița se îndepărtase de răposatul ei tată, care o privise plecând dinspre casa familiei.

Cum a fost prins criminalul după 50 de ani

Un martor intervievat la scurt timp după dispariția fetei a spus că a văzut-o vorbind cu șoferul unui vehicul asemănător cu jeep-ul verde al lui David Zandstra.

Dar atunci când a fost intervievat de poliție, pastorul a negat că a văzut-o pe Gretchen în acea zi. În ianuarie anul acesta, anchetatorii au vorbit cu cea mai bună prietenă a fiicei lui Zandstra.

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Ea le-a spus că dormea adesea la ei acasă și că, la vârsta de 10 ani, s-a trezit odată noaptea și l-a găsit pe pastor atingând-o pe corp.

Fetița de 8 ani, răpită și ucisă în 1975

Femeia le-a arătat poliției și o înregistrare din jurnalul ei din 1975 în care scria: „Cred că el ar putea fi cel care a răpit-o pe Gretchen. Cred că a fost domnul Z”.

David Zandstra s-a mutat de mai multe ori, locuind în California și Texas înainte de arestarea sa săptămâna trecută în Georgia de către poliția de stat din Pennsylvania.

Potrivit surse citate, preotul de 83 de ani și-a mărturisit crima. Suspectul este reținut într-o închisoare locală și urmează să fie extrădat în Pennsylvania. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si