Preotul infectat cu coronavirus a apărut în prim-plan înainte de Paște. Ziarul de Iași a relatat că peste 200 de locuitori din Târgu Frumos sunt în izolare după ce preotul care le-a spovedit și le-a adus împărtășania în ultimele săptămâni a fost depistat pozitiv la testele de coronavirus. Cei 200 de locuitori, majoritatea membri ai comunității de lipoveni, sunt contactele directe ale preotului Nichita Ichim şi ai dascălului Grigore Luchian, care au mers prin comunitatea locală în ultimele două săptămâni pentru a le oferi serviciile religioase locuitorilor.

Preotul testat pozitiv este asimptomatic și a fost internat la Spitalul de Boli Infecţioase.Surse apropiate DSP au precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că ancheta de ieri a fost extinsă de mult mai multe ori decât cea începută iniţial în cazul dascălului, internat de marţea trecută la unitatea medicală, 7 aprilie, fiindcă preotul ar mai fi mers şi singur la gospodăriile persoanelor.

Preotul Ichim a fost protagonist unui reportaj, realizat tot de Ziarul de Iași, dar în 2003. “Nu poarta costum, camasa cu guler scrobit si cravata, ca mai toti oamenii de afaceri. Are insa reputatia unui afacerist de succes. Cu siguranta, cel mai nonconformist din citi exista. In aproape fiecare zi, Nechita Ichim imbraca insa doua tinute "profesionale". Dimineata, daca e duminica sau vreo sarbatoare in calendar, isi pune sutana, intre "accesorii" numarindu-se Sfinta Scriptura si o cruce de lemn. Atunci este preot. Unul fara scoala insa, un fel de autodidact, care atunci cind are vreme trudeste sa inteleaga "Vietile Sfintilor".

De afaceri se ocupa dupa-amiaza. Cind isi petrece peste pantaloni o camasa lunga, ce-i trece de briu cu vreo trei palme, si intra in serele din spatele casei. Acolo se simte cel putin la fel de bine ca in Casa Domnului, caci gradinaritul a constituit prima vocatie si afacerea cu care a prins cheag. Astfel, in timp ce sotia ii spune smerita "parinte", oamenii din Tirgu Frumos, facind din ochi aluziv, ii spun "miliardarul”, s-a scris despre preotul Ichim.
( vezi care e starea de sănătate a IPS Pimen, care e infectat cu coronavirus)

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Parintele Constantin Necula, despre adevaratul mesaj de Paste: "Un suflet ranit de frica nu poate lupta cu moartea!"

Citeste si: În plină pandemie, un schit românesc de la Muntele Athos va primi un ajutor de un milion de euro pe an de la Statul român! Președintele Iohannis a promulgat legea!

Citeste si: De ziua ei, Angela Similea a fost la mănăstire! Ce tort a primit celebra solistă! FOTO

Preotul infectat cu coronavirus: "Dacă evaluăm casa și tot ce am, cred că se adună câteva miliarde"

„Are 1500 de metri patrati de sere acoperite, chiar in spatele casei. Afacerea sa are insa o "intindere" mult mai mare. Daca in sere are in general culturile de primavara timpurie, cum ar fi salata, ceapa si ridichile- care se vind si cel mai bine, dupa cum sustine preotul Ichim-, pe o suprafata de 3500 de metri patrati, la cimp, cultiva radacinoase: morcov, patrunjel, pastirnac, sfecla rosie.

Nu i-a scapat nimic din ce s-ar putea cultiva si s-ar vinde bine la piata. Fireste, pentru asta are nevoie de oameni care sa-l ajute. Nichita Ichim nu are angajati, dar, in fiecare an, in serele sale lucreaza zeci de oameni. "Ii gasesc la «fortele de munca», asa cum zicem noi la barurile de linga piata. De acolo luam oameni cu ziua", spune preotul Nechita Ichim. Dupa ce zarzavaturile sint strinse, le aduce la Iasi, in Piata Nicolina. O nepoata de-a sa, o fata mai necajita, sta aproape tot anul aici si le vinde.”, a mai relatat Ziarul de Iași.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

“Din banii strinsi astfel, Nechita Ichim a reusit sa-si ridice cea mai "fatoasa" dintre casele din Tirgu Frumos. Este pe o strada mai laturalnica si, intr-adevar, asa cum spun cu putina malitiozitate oamenii, o recunosti usor. E in praf de piatra, cu etaj, cu toate geamurile de termopan. "L-am pus acum trei ani, cind am facut curatenie in toata casa si am schimbat si mobila, mai mult pentru enoriasii care vin la mine. Am cinci camere, dintre care una este biroul in care primesc enoriasii atunci cind vin cu o problema la mine", spune preotul Nechita Ichim, precizind ca pastoreste o comunitate de 1150 de lipoveni, cea mai mare din Moldova. "Am si acum o datorie de cinci, sase mii de euro, bani imprumutati pentru curatenie", mai adauga acesta. Desi spune cu regret ca n-a mai reusit sa mearga de zece ani intr-o vacanta, preotul Ichim marturiseste totusi ca nu poate "cere osinda": "Daca evaluam casa si tot ce am, cred ca se aduna citeva miliarde", spune cu modestie acesta.”, s-a mai dezvăluit despre preot.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si