Close sidebar
Close sidebar

Un preot român a murit în Marea Britanie. Sorin Paul Grecu slujea în cadrul unei biserici din străinătate

Un preot român a decedat în Marea Britanie. Sorin Paul Grecu avea vârsta de 61 de ani.

Georgiana Balaban,

Preotul Sorin Paul Grecu a murit.

[Sursa foto: Daniel Duna]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Preotul era parohul bisericii ortodoxe Sfântul Apostol Pavel și a Sfinților Români din East Harm. Sorin Grecu a murit la finalul săptâmanii trecute la vârsta de 61 de ani.

Citeste si: Medic din Botoșani, mort după ce a ieșit din gardă

Sorin Grecu a lăsat multă durere în urma lui. El a pierit în urmă cu doar câteva zile, la vârsta de 61 de ani. Ambasada României a făcut anunțul în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Ultima amintire cu Sorin Grecu este participarea sa la ceremonia de dezvelire a bustului Regelui MIhai la Londra.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

„Ultima amintire care ne leagă este participarea sa, în toamna anului trecut, la ceremonia de dezvelire a bustului Regelui Mihai la Londra, când a oficiat, împreună cu Părintele Constantin Popescu, o slujbă de pomenire", a menționat Ambasada României.

Citeste si: Un bărbat de 55 de ani din Cluj s-a stins din viață la locul de muncă

Cine a fost preotul Sorin Grecu

Parohul s-a născut la Câmpulung și a înființat cu 29 de ani urmă o parohie ortodoxă în Londra, iar aceasta a funcționat 2 ani în Ilford, iar până în martie 1997 în Chelsea. Între 1997 și 2012 slujbele au fost ținute împreună cu preoți din biserica greacă din East Ham.

Citeste si: A murit meşterul popular Toader Bârsan

Din 15 noiembrie până când s-a stins din viață, Sorin Grecu a ținut Sfintele Slujbe în limba română, în fiecare duminică.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a menționat că Sorin Paul Grecu a făcut parte dintr-o ilustră generație de absolvenți ai școlii teologice românești și a fost persecutat de autorități în perioada regimului comunist.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Un preot din Vaslui a călcat strâmb și a înșelat-o pe preoteasă. E revoltător cum a fost prins cu amanta

„Părintele Sorin Paul Grecu a făcut parte dintr-o ilustră generație de absolvenți ai școlii teologice românești, într-o epocă în care regimul comunist nu respectă dreptul la viața religioasă și a fost înconjurat mereu de oameni dragi care l-au apreciat pentru modelul de slujire a lui Dumnezeu și de păstorire a sufletelor. În perioada regimului comunist a fost persecutat de autorități, fiind unul din preoții disidenți neștiuți, dar care a devenit cunoscut de întreaga țara în primăvara lui 1990, când a cerut îndepăratea statuilor lui Petru Groza și Lenin din București, făcând astfel loc Monumentului Victimelor Comunismului, la a cărui dezvelire a și fost prezent în 2016", a menționat Ambasada României în Regatul Unir al Marii Britanii și Iralndei de Nord.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI