Preotul vizat in acest dosar, Vasile Jalba, slujea la parohia „Sfintii Imparati” din municipiul Tecuci, iar Arhiepiscopia a anuntat ca a fost oprit de la slujire "pana la definitivarea cercetarilor legale".
 
Preotul este cercetat sub control judiciar, pentru frauda informatica, in forma continuata, instigare la folosirea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani sau alte foloase in mod necuvenit, in forma continuata, si uz de fals, in forma continuata.

In acest dosar, alte cinci persoane au fost arestate preventiv, in urma deciziei Judecatoriei Galati, sub acuzatiile de fals, frauda informatica in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. intre persoanele arestare se afla si seful biroului resurse umane de la Spitalul Municipal Anton Cincu din Tecuci.

Potrivit anchetatorilor, infractiunile au avut loc in perioada ianuarie 2016- octombrie 2017, cand cele sase persoane -  trei femei si trei barbati-, ar fi fraudat bugetul CAS Galati prin decontarea ilegala de servicii fictive de ingrijiri medicale la domiciliu. Decontarea s-ar fi facut pe baza unor dosare medicale intocmite in fals, cu implicarea unor functionari din cadrul CAS. Galati. Acestia, cunoscand activitatile infractionale, ar fi acceptat primirea si inregistrarea dosarelor direct de la reprezentantii unor societati comerciale, contrar normelor metodologice care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"In multe situatii, dosarele medicale cu pacienti fictivi au avut prioritate la decontare si aprobare, in timp ce solicitarile pacientilor asigurati care, in mod real, ar fi avut dreptul sa beneficieze de servicii medicale la domiciliu, erau refuzate.

Pentru evitarea depistarii fraudelor, inculpatii intocmeau, in fals, recomandari medicale, raportari lunare de servicii medicale, iar in paralel erau introduse date in Sistemul Informatic Unic Integrat al C.N.A.S. astfel incat in sistem sa apara ca serviciile medicale au fost efectuate in realitate", spun reprezentantii Parchetului Judecatoriei Galati.

Prejudiciul in acest dosar este de aproximativ 1.400.000 de lei.

In urma perchezitiilor facute in acest dosar, anchetatorii au descoperit si ridicat de la medici de familie sumele de 195.582 lei, 4680 euro, 905 USD si 100 lire sterline.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si