După săptămâni întregi de teste și analize, în laboratoarele Facultății de Agricultură din Iași au fost ambalate preparatele pe care studenții le-au conceput. Bianca a decis să adapteze un burger.

Produse ce s-ar putea regăsi, în curând, în România

Bianca, studentă: ”Acest burger este din pulpă de vită și are un adaos de 5% făină de linte. Are o culoare roșiatică datorită cărnii de vită ceea ce este și normal, adăugând făină de linte, s-a îmbunătățit textura.”

Și colega Biancăi, Mihaela a combinat mușchiulețul de porc cu ulei de cătină. Efectul antioxidant al uleiului de cătină crește termenul de valabilitate al produsului cu câteva zile fără a mai fi nevoie de conservanți.

Mihaela, studentă: ”Am realizat trei loturi, iar diferența dintre acestea este cantitatea de ulei de cătină pe care am adăugat-o și anume 1%, 3% și 5%. S-a observat faptul că mușchiulețul, care a avut cantitatea de 5%, este mai fraged și are o culoare mai plăcută decât cel cu o cantitate de 1%.”

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Alla, în schimb, și-a dorit să crească aportul de fier dintr-un preparat sărac în minerale.

A adăugat spanac în rulada de piept de pui.

Alla, studentă: ”Pieptul este o sursă foarte săracă de fier și vrem să-l îmbogățim și să vedem cum se acceptă pe piață, cum acceptă consumatorii acest produs.”

Vom putea cumpăra, în viitor, astfel de preparate din magazine sau le vom putea comanda la restaurant pentru că tot mai mulți producători se gândesc să înlocuiască ingredientele artificiale cu unele naturale.

Citește și: VIDEO- Reguli noi în restaurante! Ce trebuie să conțină meniurile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si