Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Preparate fără aditivi, temă pentru studenții din Iași

Burgerul cu făină de linte și mușchiulețul de porc cu ulei de cătină sunt doar două dintre preparatele gândite de studenții din Iași. Ingredientele inedite au fost folosite pentru a oferi produselor o perioadă de valabilitate mai mare fără a folosi aditivi

Redactia Stirile Kanal D,

Ciudățenii culinare sănătoase [Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

După săptămâni întregi de teste și analize, în laboratoarele Facultății de Agricultură din Iași au fost ambalate preparatele pe care studenții le-au conceput. Bianca a decis să adapteze un burger.

Produse ce s-ar putea regăsi, în curând, în România

Bianca, studentă: ”Acest burger este din pulpă de vită și are un adaos de 5% făină de linte. Are o culoare roșiatică datorită cărnii de vită ceea ce este și normal, adăugând făină de linte, s-a îmbunătățit textura.”

Și colega Biancăi, Mihaela a combinat mușchiulețul de porc cu ulei de cătină. Efectul antioxidant al uleiului de cătină crește termenul de valabilitate al produsului cu câteva zile fără a mai fi nevoie de conservanți.

Mihaela, studentă: ”Am realizat trei loturi, iar diferența dintre acestea este cantitatea de ulei de cătină pe care am adăugat-o și anume 1%, 3% și 5%.

S-a observat faptul că mușchiulețul, care a avut cantitatea de 5%, este mai fraged și are o culoare mai plăcută decât cel cu o cantitate de 1%.”

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Alla, în schimb, și-a dorit să crească aportul de fier dintr-un preparat sărac în minerale. A adăugat spanac în rulada de piept de pui.

Alla, studentă: ”Pieptul este o sursă foarte săracă de fier și vrem să-l îmbogățim și să vedem cum se acceptă pe piață, cum acceptă consumatorii acest produs.”

Vom putea cumpăra, în viitor, astfel de preparate din magazine sau le vom putea comanda la restaurant pentru că tot mai mulți producători se gândesc să înlocuiască ingredientele artificiale cu unele naturale.

Citește și: VIDEO- Reguli noi în restaurante! Ce trebuie să conțină meniurile

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI