Close sidebar
Close sidebar

Preparatele din carne de oaie, vedetele concursului de absolvire al scolii de bucatari

Dupa ce a trecut prin piete, caravana "Alege Oaia" a poposit si la scoala de bucatari. Mai precis, prepararea carnii de oaie a fost proba la examenul final de absolvire, iar printre cei care au jurizat delicatesele s-a numarat insusi ministrul Agriculturii.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

Pentru proba practica, proaspetii absolventi ai acestei scoli de bucatari au fost pusi sa-si dovedeasca maiestria in arta culinara internationala, dar din farfurie nu putea sa lipseasca traditionala carne de oaie.

- "Eu am avut ca si tematica bucataria iraniana si aici am facut un orez basmati, preparat la aburi cu legume, agrise, fistic si migdale, facut cu un sos de sofran. Aici avem un sos care e facut cu nuci, prune si sos de rodie si cotletul de berbecut in crusta de pesmet verde".
- "Berbecutul e romanesc? Da, berbecutul e romanesc. Clar!"

Aromele exotice dau savoare carnii de oaie si in farfuria unui alt viitor bucatar sef. Dupa 6 ore de trudit, Claudiu ne propune un muschiulet de oaie in crusta de alune, langa care a preparat piure de mazare si piure de morcovi, dar si o salsa din masline, rosii dezhidratate, busuioc si cimbrisor.

Citeste si: S-a aflat de ce boală suferă Florin Salam. Motivul pentru care artistul refuză să fie operat de medici: „Nu sunt vești bune”- kanald.ro

Citeste si: Concedieri masive. Angajații care rămân fără loc de muncă la început de an. Posturile, reduse cu 24%- wowbiz.ro

Citeste si: ”Uimitor și îngrozitor”. Cum au reușit două orci, cu o slăbiciune pentru ficat, să decimeze cea mai mare populație de rechini albi- antena3.ro

"Cat de greu se gateste oaia? Nu e foarte greu. O punem la marinat. Se poate face mai usor sub vid. Nu e greu. Depinde cat e de batrana. Spre fericirea mea a fost tanara", a declarat Claudiu Frescu.

"Ca si preparate sunt simple, dar sunt complicate datorita timpului. Oaia e o carne mai matura, necesita un timp anume de marinare si gatire", spune si Catalin Atodorei.



Pe langa profesorii scolii, cursantii s-au luptat si cu "mastercheful". Petre Daea, care a descins la proba practica si a analizat din priviri preparatele, ca un iscusit bucatar. Cu greu a rezistat aromelor care il invaluiau.

"Eu nu sunt un gurmand, insa, ca orice om, salivez. Nu esti viu daca nu salivezi, ori eu inca sunt viu", a sustinut ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Nu s-a putut abtine si a gustat, totusi, din bulzul cu costita de oaie. 

"Bulzul e facut cu branza de burduf de oaie. E chiar foarte traditional. Exceptional. Sa iau din bulz pentru ca e tot cu oaie, nu?", a mai adaugat ministrul de resort.

Ministrul Agriculturii promite ca in zilele urmatoare va putea fi degustata si shaorma de oaie romaneasca, iar un lant de restaurante va prezenta cateva meniuri care se bazeaza exclusiv pe carnea provenita de la mioritele noastre. 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI