Mai multe preparate tradiționale românești au fost recunoscute la nivel internațional. Acestea au fost incluse în cea mai importantă enciclopedie gastronomică, TasteAtlas.
Platforma menționată este dedicată celor mai delicioase mâncăruri din întreaga lume. Recent, în această enciclopedie au fost incluse și mai multe preparate românești, care sunt din ce în ce mai apreciate de către turiștii care ajung în țara noastră din întreaga lume.
Preparatele românești care au ajuns pe lista TasteAtlas
Pe lista realizată de enciclopedia globală a mâncărurilor au ajuns mai multe preparate tradiționale românești. În clasament se află unele dintre mâncărurile pe care toți românii le-au mâncat cel puțin o dată în viață, precum mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc.
Nu este deloc ușor ca un preparat culinar să ajungă pe lista TasteAtlas, care cuprinde peste 10 000 de alimente din întreaga lume.
În cadrul acestui clasament impresionant, ciorba rădăuțeană a reușit să ajungă pe unul dintre locurile fruntașe. Aceasta se situează pe locul 12. Și alte preparate tradiționale au fost catalogate drept unele dintre cele mai delicioase din întreaga lume, precum mujdeiul, care este considerat varianta românească a sosului de usturoi, bulzul ciobănesc, sarmalele, plăcinta, papanașii și mititeii.
Pe listă au ajuns și unele dintre cele mai delicioase preparate pe care românii le folosesc pentru aperitiv, precum salata de vinete, salata de icre și fasolea bătură, toate fiind foarte apreciate.