Close sidebar
Close sidebar

Preparatele românești, apreciate de o lume întreagă! Mâncărurile autohtone care au intrat în cea mai importantă enciclopedie gastronomică

Preparatele culinare românești i-au cucerit pe reprezentanții TasteAtlas, enciclopedia globală a mâncărurilor.

Antonia Cioanca,

Sarmalele, mâncarea favorită a multor persoane.

[Sursa foto: Unsplash]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Mai multe preparate tradiționale românești au fost recunoscute la nivel internațional. Acestea au fost incluse în cea mai importantă enciclopedie gastronomică, TasteAtlas.

Platforma menționată este dedicată celor mai delicioase mâncăruri din întreaga lume. Recent, în această enciclopedie au fost incluse și mai multe preparate românești, care sunt din ce în ce mai apreciate de către turiștii care ajung în țara noastră din întreaga lume.

Citește și: VIDEO- Românii se întrec în crearea unor rețete care mai de care mai ciudate. Ce creații noi apar în bucătăria românească

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Mămăliga a intrat în topul mâncărurilor incluse în TasteAtlas.

[Sursa foto: Unsplash]

Preparatele românești care au ajuns pe lista TasteAtlas

Pe lista realizată de enciclopedia globală a mâncărurilor au ajuns mai multe preparate tradiționale românești.

În clasament se află unele dintre mâncărurile pe care toți românii le-au mâncat cel puțin o dată în viață, precum mujdeiul, sarmalele, ciorba rădăuțeană și bulzul moldovenesc.

Nu este deloc ușor ca un preparat culinar să ajungă pe lista TasteAtlas, care cuprinde peste 10 000 de alimente din întreaga lume. În cadrul acestui clasament impresionant, ciorba rădăuțeană a reușit să ajungă pe unul dintre locurile fruntașe.

Aceasta se situează pe locul 12. Și alte preparate tradiționale au fost catalogate drept unele dintre cele mai delicioase din întreaga lume, precum mujdeiul, care este considerat varianta românească a sosului de usturoi, bulzul ciobănesc, sarmalele, plăcinta, papanașii și mititeii.

Pe listă au ajuns și unele dintre cele mai delicioase preparate pe care românii le folosesc pentru aperitiv, precum salata de vinete, salata de icre și fasolea bătură, toate fiind foarte apreciate.

Citește și: VIDEO Povestea fabuloasă a pufuleților! Cum se fac, de fapt: Totul începe de la boaba de porumb

Mâncarea românească a impresionat la nivel internațional.  [Sursa foto: Unsplash]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI