Close sidebar
Close sidebar

Președintele Academiei Române, Ioan-Aurel Pop: ”Fac apel autorităţilor să lase teatrele cu 50 de oameni, izolaţi, cu mască, să îi lase pe actori!”

Președintele Academiei Române face demersuri pentru ca teatrele să fie redeschise chiar și unui număr mic de spectatori.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Academiei Române face demersuri pentru ca teatrele să fie redeschise chiar și unui număr mic de spectatori în aceste vremuri complicate de pandemie, în care criza sanitară se accentuează la nivel global. Invitat în direct în emisiunea lui Marius Tucă,  Ioan-Aurel Pop a lansat o pledoarie pentru funcționarea teatrelor chiar și în condiții vitrege, cu oameni puțini în sală.

Citeste si: Mugur Isărescu s-a îmbogățit din afacerea cu vinuri! Guvernatorul BNR nu a câștigat niciodată atât de mulți bani! EXCLUSIV

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Daţi-mi voie să fac o pledoarie în ideea dvs. pentru artişti şi pentru teatre: teatrul nu e un moft, teatrul e un fel de a trăi viaţa de 2500 de ani, de la Eschil, Sofocle şi Euripide.

Teatrul e o desfătare spirituală, dar în acelaşi timp e o necesitate spirituală. Fac apel autorităţilor să lase teatrele cu 50 de oameni, izolaţi, cu mască, să îi lase pe actori, dacă actorii nu ne mai fac să plângem şi să râdem ne pierdem esenţa de oameni”, a declarat Ioan-Aurel Pop.

Ioan-Aurel Pop: ”Se insinuează însă o idee foarte periculoasă, anume că se poate reuși în viață fără școală!”

”Școala înseamnă încă, din fericire, foarte mult pentru societate și s-a schimbat, în multe privințe, în bine. Nu ne mai putem imagina școli în care să se învețe doar scrisul și cititul, urmate de câteva rudimente ale disciplinelor de bază. Astăzi, limbajul electronic a cucerit planeta, iar mijloacele rapide, instantanee de comunicare sunt omniprezente. Se insinuează însă o idee foarte periculoasă, anume că se poate reuși în viață fără școală, fără pregătire de cultură generală, fără cunoștințe, că sun de ajuns o anumită istețime șmecherească și un fel de învârteală vecină cu înșelăciunea pentru a fi „cineva”.

(...) Pe măsură ce școala nu mai este considerată calea de bază a educației și a reușitei în viață, crește aplecarea multor contemporani spre astrologie, spre „teorii” fantastice, spre condamnarea cunoașterii raționale etc”, a declarat recent președintele Academiei Române, pentru Q Magazine, atunci când a fost întrebat despre nivelul educației din țara noastră

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI