Rusia ar putea trece la un altfel de atac, cu arme chimice și biologice, din avertismentul dat de Joe Biden. Rusia a acuzat recent că SUA deține arme de acest tip, iar președintele american spune că „este pur şi simplu fals. Vă garantez”.

Citeste si: Ziua 28 de război: Moscova anunță folosirea armelor nucleare

Rușii susțin și că Ucraina ar deține același tip de arme.

„Ei susţin de asemenea că Ucraina deţine arme chimice şi biologice. Acesta este un semn clar că el ia în calcul utilizarea acestor tipuri de arme”, a subliniat Joe Biden.

Rusia ar putea ataca cu arme chimice și biologice

„În prezent, când Rusia a emis falsele acuzaţii, iar China pare să aprobe această propagandă, trebuie să supraveghem orice posibilă recurgere a Rusiei la arme chimice şi biologice în Ucraina”, a avertizat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, pe Twitter.

Citeste si: Un soldat rus și-ar fi predat tancul la schimbul unei sume uriașe

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

OMS spune că o armă biologică este „un mijloc sau un dispozitiv prin care se produce diseminarea unui agent biologic (inclusiv vectori ai unor agenţi biologici), cu efecte vătămătoare sau letale pentru oameni, animale sau culturi agricole”. Microorganismele pot provoca îmbolnăvirea altor organisme vii.

Citeste si: Decesele din Ucraina continuă: Cinci civili morţi şi 19 răniţi la Avdiivka, periferia de nord-vest a Doneţkului

Pe de altă parte, CBRN (chemical, biological, radiological and nuclear defence), producția de arme chimice se poate clasifica în mai multe tipuri, în funcție de efectul acestora. agenţi toxici care pot avea efect letal şi, respectiv, agenţi paralizanţi. Agenţii toxici, la rândul lor, pot fi sufocanţi, sangvini, vezicanţi şi neurotoxici.

Bombardamentele au continuat în Mariupol și Kiev 

Bombardamentele au continuat și noaptea trecută în Ucraina, iar unele orașe mai au provizii doar pentru 3-4 zile. Moscova anunță folosirea armelor nucleare. Mariupol este bombardat la fiecare 15-20 de minute.

Citeste si: Decesele din Ucraina continuă: Cinci civili morţi şi 19 răniţi la Avdiivka, periferia de nord-vest a Doneţkului

Potrivit unor oficiali americani, soldații ruși se confruntă cu grave lipsuri de hrană și combustibil. NATO crede că Belarus s-ar putea alătura curând Rusiei în războiul împotriva Ucrainei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si