Ce a transmis președintele austriac

Regret profund decizia guvernului federal austriac de a bloca aderarea la Schengen a României şi Bulgariei. Este adevărat că Austria se află într-o situaţie dificilă din cauza numărului foarte mare de solicitanţi de azil. Dar blocarea în Schengen nu contribuie cu nimic la o găsirea unei soluţii. Dimpotrivă, acum sancţiunile pentru economia austriacă sunt ameninţate de contramăsurile româneşti.

Citește și: Sorin Oprescu, victorie de etapă în justiția din România

Putem depăşi provocările din domeniul zborurilor şi al migraţiei doar împreună cu partenerii noştri din UE. Sper că o soluţie prin dialog va fi posibilă în curând ”, a transmis preşedintele Alexander Van pe pagina sa de Twitter.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Vladimir Putin, amenințări la adresa Occidentului: ”Dorinţa de a-şi menţine dominaţia pe scena mondială creşte riscurile de conflict”

Decizia Austriei de a bloca aderarea României la Schengen, deși toate celelalte state UE au sprijinit extinderea spaţiului de liberă circulaţie, a fost interpretată de analiştii politici ca având o  motivaţie electorală.

Alexander Van der Bellen provine din rândul Verzilor, partenerii minoritari la guvernare şi cei care nu au fost de acord cu decizia cancelarului şi al ministrului său de interne, Gerhard Karner, de a bloca aderarea României la Schengen. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si