Close sidebar
Close sidebar

Preşedintele Bulgariei - marţi, în vizită de lucru la Bucureşti

Preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, efectuează marţi o vizită de lucru în România, notează Agerpres. El va fi primit, în cursul după-amiezii, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Diana Bostan,

Rumen Radev

[Sursa foto: Profimedia]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cei doi oficiali au programate convorbiri față în față şi convorbiri oficiale, la finalul cărora vor susţine declaraţii de presă comune.

Citeste si: Ce conține noua schemă de ajutor pentru facturile românilor la curent și gaze. Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Președintele Bulgariei, vizită oficială în România

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, Rumen Radev va fi primit de preşedintele  Klaus Iohannis  la ora 15,30, la Palatul Cotroceni.

Citeste si: Mesajul lui Zelenski pentru soldaţii ruşi: „Dacă vă predaţi, vă vom trata aşa cum trebuie trataţi oamenii, cu decenţă”

Citeste si: Armata rusă a distrus un turn de televiziune din vestul Ucrainei. Rusia avertizează: atacăm toate fabricile de armament

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Rumen Radev a fost membru al forțelor aeriene bulgare din 1987 până în 2016. Pilot de vânătoare, a obținut gradul de general-maior și a ocupat postul de comandant al acestor forțe aeriene între 2004 și 2016, potrivit  Wikipedia.

Tot ce trebuie să știi despre cariera politică a lui Rumen Radev

Susținut de Partidul Socialist Bulgar, a fost candidat la alegerile prezidențiale din 2016.

La primul tur de scrutin s-a clasat pe primul loc cu 25,4% din sufragii, în fața principalei sale oponente, Tsetska Tsacheva, Țețka Țaceva, președintă a Adunării Naționale și candidată din partea GERB, aflat la putere.

Citeste si: Cât de mult depinde România de Rusia? Ce resurse importăm de la ruși și putem lua din alta parte

Citeste si: Președintele Turciei și cancelarul Germaniei, apel comun la încetarea focului în Ucraina

A câștigat al doilea tur de scrutin primind 59,4% din sufragii, contra 36,2% obținute de Țețka Țaceva și 4,5% de voturi albe.

Citeste si: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, discurs surpriză în Congresul SUA

A depus jurământul la 19 ianuarie 2017 și și-a luat în primire funcțiile trei zile mai târziu.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI