Close sidebar
Close sidebar

Președintele Chinei merge din nou în Rusia. Ce decizii vor lua Vladimir Putin și Xi Jinping

O nouă întâlnire de grad zero va avea săptămâna viitoare între liderii Rusiei și Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, la al 16-lea summit al țărilor din organizația BRICS.

Sorin Negru,

Președintele Chinei merge din nou în Rusia

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol

Președintele Chinei, Xi Jinping, va călători săptămâna viitoare în Rusia pentru a participa la summitul BRICS de la Kazan, a anunțat vineri Ministerul de Externe de la Beijing.

Citește și: "E primul pas spre un război mondial". Cei 10.000 de soldați din Coreea de Nord trimiși în Ucraina ar putea arunca în aer butoiul cu pulbere

Xi Jinping va participa la summit-ul blocului economic emergent la invitația președintelui rus Vladimir Putin, a declarat purtătoarea de cuvânt a ministerului, Hua Chunying, într-o scurtă declarație de presă.

Călătoria președintelui chinez va începe marți, 22 octombrie, și se va încheia joi 24 octombrie, a mai spus Hua.

Citeste si: Ea este Liliana, românca ucisă de iubit în Italia. Totul ar fi pornit de la o ceartă- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Scandal în AUR. Partidul lui George Simion cere 60.000 de euro pentru un loc de deputat. Ringo Dămureanu: „Voi face un denunț"- antena3.ro

Al 16-lea summit al liderilor statelor membre BRICS va avea loc în perioada 22-24 octombrie la Kazan și se va concentra pe probleme-cheie, inclusiv finanțare, tehnologie, comerț cu alimente și extinderea numărului de membri ai uniunii.

La summit va participa și premierul indian Narendra Modi, potrivit agenției Anadolu.

Ministerul de Externe din New Delhi a declarat că Modi va efectua o vizită de două zile în perioada 23-24 octombrie pentru a participa la summit.

Găzduit în Republica rusă semiautonomă Tatarstan, evenimentul este de așteptat să atragă reprezentanți din 32 de țări, inclusiv 24 de lideri de stat, potrivit Kremlinului.

BRICS, care cuprinde Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, s-a extins recent pentru a include Egipt, Etiopia, Iran și Emiratele Arabe Unite.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI