Close sidebar
Close sidebar

Emmanuel Macron a ajuns în România. Președintele francez a fost întâmpinat de Nicolae Ciucă și Vasile Dîncu

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a ajuns astăzi în România. Acesta se va întâlni cu cei 500 de soldaţi francezi desfăşuraţi la baza militară a NATO de la Kogălniceanu.

Georgiana Balaban,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE. Emmanuel Macron a ajuns în România. Acesta va avea un turnea în sud-estul Europei după invazia rusă din Ucraina. 

Aeronava cu care a sosit în România Emmanuel Macron a aterizat, marţi seară, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Preşedintele Franţei este întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, şi de alţi oficiali.

Știre inițială

Președintele francez, Emmanuel Macron, este așteptat marți în România, în primul său turneu în sud-estul Europei, după invazia rusă din Ucraina. Marți seară, acesta va merge la Constanța, pentru a-i saluta pe cei 500 de soldați francezi care sunt desfășurați la baza militară a NATO de la Mihail Kogălniceanu, iar președintele Klaus Iohannis i se va alătura miercuri.

Liderul francez urmează să aibă şi o vizită de sprijin în Moldova şi o posibilă călătorie la Kiev, transmite presa franceză.

Emmanuel Macron- vizită în România

Preşedintele francez începe marţi, 14 iunie, primul său turneu în sud-estul Europei direct afectat de conflictul din Ucraina declanşat de Moscova la sfârșitul lunii februarie.

Citește si: Emmanuel Macron declară că Rusia nu trebuie să fie umilită: „Sunt convins că Franței îi revine rolul de a fi o putere de mediere”

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Emmanuel Macron va fi însoțit de miniștrii Afacerilor Externe, Catherine Colonna, şi a Apărării, Sébastien Lecornu, va fi întâmpinat la sfârşitul zilei la baza Mihail Kogalcineanu, lângă Constanţa, principalul port românesc la Marea Neagră, locație care a devenit extrem de strategic de la începutul războiului, transmite

France 24.

Liderul francez va fi întâmpinat de premierul Nicolae Ciucă şi va discuta cu forţele misiunii Aigle, dislocate în cadrul procesului de întărire de către NATO a „posturii sale de descurajare şi defensivă pe flancul său estic al Europei”. Franţa a instalat recent acolo un sistem de apărare sol-aer de ultimă generaţie.

Emmanuel Macron face o vizită în România.

[Sursa foto: Facebook]

Citește si: Occidentalii îl îndeamnă pe Putin să înceapă ”negocieri directe serioase” cu Volodimir Zelenski

Miercuri dimineaţă, i se va alătura la baza NATO preşedintele României, Klaus Iohannis, după care Emmanuel Macron va exprima "un mesaj foarte clar al angajamentului nostru faţă de aliaţii din NATO şi partenerii europeni", potrivit preşedinţiei franceze care insistă asupra "investiţiei foarte semnificative" pe care îl reprezintă.

Citește si: Zelenski îl critică pe Emmanuel Macron. "Discută în van cu Putin"

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Vizita preşedintelui francez în Ucraina ar putea avea loc în curând în compania cancelarului german Olaf Scholz şi a premierului italian Mario Draghi, potrivit presei din Berlin şi Roma. Informaţii neconfirmate de Elysée, care precizează că „nimic nu este înregistrat” în această etapă, mai spune presa franceză.

Citește si: Klaus Iohannis împlinește astăzi 63 de ani. Sâmbătă a găzduit Summitul B9 la București

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI