Astfel, principalele subiecte de discuție aflate pe agenda Consiliului European sunt pe tema coordonării la nivelul Uniunii Europene în contextul pandemiei de COVID-19, combaterea schimbărilor climatice, relaţiile Uniunii cu Rusia şi cu Regatul Unit al Marii Britanii, potrivit Administrației Prezidențiale.

Care vor fi principalele subiecte de discuție abordate de președintele Iohannis la reuniunea extraordinară de la Bruxelles?

„Referitor la pandemia de COVID-19, Preşedintele României va susţine asigurarea unei coordonări strânse între statele membre, precum şi menţinerea unei abordări vigilente în continuare.

Preşedintele Klaus Iohannis va pleda pentru implementarea rapidă şi unitară a certificatelor verzi digitale la nivel european, reiterând ideea ca acestea să nu afecteze exercitarea dreptului fundamental al cetăţenilor la libera circulaţie. Preşedintele României va susţine, totodată, operaţionalizarea cât mai rapidă a unui mecanism european de donare a vaccinurilor pentru statele din afara Uniunii Europene”, conform comunicatului de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Citeste si: Aproximativ 54.000 de oameni s-au vaccinat împotriva Sars-Cov-2. Câte reacții adverse s-au înregistrat

Aceeași sursă mai precizează, în privința combaterii schimbărilor climatice, că preşedintele Iohannis va evidenția necesitatea a fi creat un cadru legal flexibil care va permite tuturor statelor membre UE să identifice cele mai bune soluţii, pentru ajuta la atingerea obiectivului Uniunii Europene de reducere cu 55% a emisiilor de gaze cu efect de seră până în anul 2030.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis va sublinia necesitatea menţinerii unui tratament egal al Marii Britanii cu europenii care să fie bazat pe principiile solidaritate și nediscriminare.

Citeste si: Coronavirus: Peste 3,4 milioane de persoane au murit din cauza pandemiei în întreaga lume de la finalul anului 2019

„Pe de altă parte, în ceea ce priveşte tratamentul diferenţiat aplicat de autorităţile britanice cetăţenilor europeni referitor la taxele pentru vizele de muncă, Preşedintele României va insista ca statele membre şi instituţiile europene să facă demersuri susţinute pentru a convinge autorităţile britanice să aplice un tratament nediscriminatoriu faţă de toţi cetăţenii Uniunii Europene”,  conchide sursa menţionată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si