I-au fost prezentate vechile  tradiții ale confecționării covoarelor din Azerbaidjan şi o colecţia unică expusă în Muzeu, ce demonstrează tehnicile de ţesut.

Citește și: Maia Sandu, vizită în România. Cum a fost întâmpinată la aeroportul din Oradea

Shirin Malikova, directoarea Muzeului, i-a prezentat președintelui Iohannis şi modele rare de covoare.

Președintele României a văzut modele rare de covoare

Modele unice ale celor şapte şcoli principale de ţesut de covoare din Azerbaidjan, inclusiv Guba, Baku, Shirvan, Ganja, Gazakh, Karabakh şi Tabriz, ilustrând ornamente ale vieţii sălbatice, păsări şi plante, sunt, de asemenea, prezentate în muzeu.

Citește și: Volodimir Zelenski, mesaj după discuția cu Iohannis: Vom proteja și mai mult zona Mării Negre

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Malikova a precizat că, datorită eforturilor depuse de prima doamnă a Azerbaidjanului, preşedinta Fundaţiei Haydar Aliyev, Mehriban Aliyeva, arta naţională a ţesutului covoarelor din Azerbaidjan a fost înscrisă pe Lista reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii la 16 noiembrie 2010.

Citește și: Viktor Orban, premierul Ungariei, mesaj surprinzător pentru Rusia de la București

Malikova a mai subliniat că muzeul cooperează strâns cu muzeele din România, iar expoziţia "Azerbaijani carpets: learning with art" de la Muzeul de Artă Modernă din Sibiu este deschisă de mai bine de o lună şi

a stârnit un mare interes.

Moştenirea culturală materială a Azerbaidjanului şi expunerea extraordinară şi originală au fost apreciate de preşedintele României, scrie agenţia de stat Azertac. Iohannis a semnat şi în cartea de impresii a muzeului.

Citește și: Klaus Iohannis pleacă în vizită oficială în Azerbaidjan. Subiectele principale de discuție


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si