Ludovic Orban este noul premier al României! Acesta are are termen de 10 zile pentru a merge cu lista noului Guvern în Parlament. 

”După consultările cu partidele parlamentare am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL. PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși să-și asume guvernarea în această perioadă de tranziție.

Guvernul care va fi instalat va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare. Și dacă veni vorba de ele, personal cred că anticipatele sunt o soluție foarte bună, dar nu acum, cu guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat e o zi pierdută, un risc pentru România. Am decis să desemnez următorul premier în persoana domnului Ludovic Orban, președintele PNL. E președintele celui mai mare partid din Opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect. Sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție bună, cu atât mai bine. Cred că trebuie instalat urgent noul guvern pentru a putea îndeplini câteva sarcini: organizarea alegerilor prezidențiale, proiectul de buget pe 2020, închiderea bugetului pe 2019. Aștept multe alte lucruri de la guvernul Orban și sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes.
Am discutat mult ce trebuie și ce poate face guvernul”, a declarat președintele României. 

Conform afirmaţiilor preşedintelui, se prefigurează un Cabinet PNL sau coagulat în jurul formaţiunii liberale. Propunerea de premier a PNL este liderul partidului, Ludovic Orban.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cine este noul premier? Anunțul vine de la Klaus Iohannis!

Preşedintele Iohannis a avut vineri consultări cu partidele parlamentare pe tema noului Guvern, iar la finalul consultărilor a anunţat că acestea vor continua în formulă restrânsă şi că luni sau marţi va face public numele premierului. De asemenea, preşedintele a menţionat că se conturează un Cabinet PNL sau coagulat în jurul PNL. Fiecare dintre partidele care au fost prezente la Cotroceni impune condiţii pentru susţinerea Cabinetului, iar PSD afirmat luni că nu va vota guvernul.

Ludovic Orban este premierul susţinut de PNL, fapt afirmat de liderul liberal inclusiv la ieşirea de la discuţiile cu şeful statului

După runda de consultări de vineri, fiecare dintre partidele parlamentare, cu excepţia PSD, care nu a fost prezent, a avut puncte de vedere şi mesaje diferite. PNL s-a declarat în favoarea anticipatelor şi dispus să preia guvernarea, USR a propus direct Pactul pentru anticipate, UDMR s-a pronunţat împotriva anticipatelor şi în favoarea instalării rapide a unui Guvern, PMP s-a declarat şi el împoptriva anticipatelor şi a impus condiţiile referitoare la alegerea primarilor în două tururi şi reducerea numărului de parlamentari la 300, iar Pro România s-a pronunţat în favoarea anticipatelor şi dispus să contribuie cu voturile parlamentarilor săi la stabilitatea politică a ţării.

Citeste si: Mihai Fifor: Iohannis, un foarte prost jucător de şah, nu e capabil să vadă dincolo de prima mutare

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a declarat luni că prezentarea Guvernului liberal va fi făcută după parcurgerea paşilor constituţionali şi că aşteaptă decizia lui Klaus Iohannis pentru desemnarea candidatului la funcţia de premier. ”Şansa ca viitorul Guvern să fie învestit este mai mare decât şansele pe care le-a avut moţiunea de cenzură”, a spus Orban.

“Guvernul Partidului Naţional Liberal va fi prezentat public, după decurgerea paşilor constituţionali. În primul rând, aşteptăm decizia preşedintelui privitoare la desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru. (…) Odată ce va fi finalizat primul pas, vă voi prezenta şi pasul al doilea”, a afirmat luni, Ludovic Orban.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Cum va arăta Guvernul Orban. Surse: Rareş Bogdan şi Raluca Turcan nu sunt printre miniștri

Întrebat dacă a avut întâlniri cu liderii celorlalte partide şi dacă acestea vor susţine guvernul, preşedintele PNL a răspuns: “La fel cum v-am spus şi în privinţa negocierilor pentru moţiunea de cenzură, că vom avea întâlniri. (…) Nu vor fi comunicate, discuţiile sunt foarte importante şi vom avea, cu siguranţă, discuţii cu toţi liderii formaţiunilor politice, care au fost alături de noi în succesul moţiunii de cenzură”.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si