"Am avut o discuţie consistentă cu președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, cu privire la pachetul de sancţiuni imediate care urmează să fie luate în urma încălcării grave a dreptului internaţional de către Rusia, care a dus la escaladarea gravă a situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre", a scris Iohannis, pe Twitter.

Președintele a avut o discuție și cu omologul polonez, Andrzej Duda 

Marți, Klaus Iohannis a discutat la telefon și cu omologul polonez, Andrzej Duda, referitor la situaţia de securitate din regiunea Mării Negre.

"Am discutat cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, cu privire la situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre în urma acţiunilor Rusiei care încalcă grav dreptul internaţional şi măsurile comune care urmează să fie luate în cadrul NATO şi în formatul Bucureşti 9", a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Citeste si: VIDEO- Joe Biden este sigur că Putin a hotărât să invadeze Ucraina. Președintele Statelor Unite susține că Rusia încă poate alege calea diplomației

Recunoașterea de către Rusia a zonelor Donețk și Lugansk  din Ucraina ca independente este condamnată cu fermitate de către România, a transmis luni președintele României, Klaus Iohannis.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Acesta a declarat faptul că este o încălcare flagrantă a dreptului internațional: „Susținem ferm suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică" 

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk.

Citeste si: Ucraina a dezvăluit cum va răspunde în fața bombardamentelor separatiștilor din Donbas. Doi soldați ucrainieni au fost răniți

Vladimir Putin invocă faptul că Ucraina nu a avut niciodată o "statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Citeste si: Mesajul Președintelui Klaus Iohannis, după anunțul lui Putin cu privire la independența regiunilor separatiste: ,,Rusia amenință pacea și securitatea globale''

 

 

Sursa: Digi24.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si