Am luat act de demisia dmnului Costache şi am semnat decretul de numire a noului ministru Domnul Tătaru cunoaşte foarte bine care este situaţia şi trebuie să ia urgent măsurile pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. Domnul Tătaru va depune astăzi jurământul”, a anunţat Iohannis.

Declarațiile președintelui vin după ce premierul Ludovic Orban a anunţat oficial joi că Victor Costache a demisionat de la conducerea Ministerului Sănătăţii şi l-a propus pe secretarul de stat Nelu Tătaru pentru acest post.

Demisia a fost confirmată, iniţial, de liberalul Virgil Guran, consilier la Cancelaria premierului, care a afirmat că plecarea lui Costache este un gest de onoare.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Colegiul Medicilor solicită testarea imediată a tuturor medicilor din ţară

Alte 123 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, numărul total ajungând la 1.029 de cazuri joi, la o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România. Au fost înregistrate 17 decese,, bilanţul rîmânând neschimbat faţă de seara precedentă.. Numărul celor aflaţi la ATI a crescut la 29, faţă de 18 la precedentul raport, 23 dintre aceştia fiind în stare gravă.

Numărul românilor decedaţi în străinătate a ajuns la 11.

Citeste si: Declarație pe proprie răspundere varianta nouă. Modelul a fost actualizat!

”Până astăzi, 26 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.029 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.029 de persoane confirmate pozitiv, 94 au fost declarate vindecate şi externate (53 la Timişoara, 28 la Bucureşti, 6 la Craiova, 5 la Constanţa, unul la Cluj şi unul la Iaşi).

Până astăzi, 17 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 şi cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău şi Timişoara, au decedat. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 123 de noi cazuri de îmbolnăvire”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Citeste si: Breaking news! România a depășit numărul de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Alți 123 de pacienți au fost testați pozitiv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si