Preşedintele Klaus Iohannis va participa, miercuri, de la ora 12.00, în oraşul Dăbuleni din judeţul Dolj, la prima acţiune din cadrul campaniei de împădurire în zona deşertificată din sudul României, anunţă Administraţia Prezidenţială.

La eveniment va fi prezent şi premierul Florin Cîţu, informează Guvernul. Acţiunea de plantare pe teren nisipos se desfăşoară în marja Zilei Internaţionale a Pădurilor, tema din acest an fiind Restaurarea Pădurilor.

Citeste si: Iohannis, informații de ultima oră despre pandemie: „Nu există motive care să ne determine să nu folosim toate vaccinurile aprobate la nivel european”

Klaus Iohannis, așteptat să vorbească și despre criza sanitară

La evenimentul de miercuri, este de așteptat ca președintele Klaus Iohannis să facă declarații și să răspundă întrebărilor presei cu privire la criza fără precedent prin care trece România în valul trei al pandemiei.   

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, cu o săptămână în urmă, că, din pacate, suntem într-un nou val de creştere a numărului de infectări zilnice cu noul coronavirus, dar acest al treilea val al putea fi ultimul.

”Situaţia este încă sub control, dar lucrurile pot evolua rapid în sens negativ”,  a afirmat şeful statului, adâugând că  ”şansa de a scăpa de pandemie este cu fiecare zi mai aproape şi nu putem renunţa la prudenţă chiar acum”. 

Iohannis a afirmat că nu există în acest moment niciun motiv pentru a nu folosi toate vaccinurile aprobate.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Proteste anti-mască în București și în țară. Diana Șoșoacă: "Să vină Iohannis aici, să vorbească cu oamenii"

Comunicatul oficial al Administrației prezidențiale

„Restaurarea şi managementul sustenabil al pădurilor ne ajută să răspundem schimbărilor climatice şi să protejăm biodiversitatea, pădurile adăpostind 80% din biodiversitatea terestră”, arată informarea de presă a Administraţiei Prezidenţiale.

Conform sursei citate, şeful statului va discuta cu autorităţile centrale şi locale prezente la eveniment despre măsurile care vor fi luate pentru a accelera campania de împădurire pe terenuri degradate şi nisipoase, o componentă importantă a Programului Naţional de Împăduriri.

Președintele Klaus Iohannis, împreună cu premierul Florin Citu

„În contextul schimbărilor climatice, trebuie intensificat efortul de împădurire mai ales în sudul României, în judeţe care au deficit de pădure şi sunt mai expuse la deşertificare”, mai arată sursa menţionată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Ludovic Orban, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai” vorbește și despre legătura între dans și politică: „Eu am făcut dansuri populare, puțină lume știe despre mine lucrul asta!”

Premierul și ministrul Mediului, la evenimentul din Dolj împreună cu Iohannis

Potrivit unui anunţ al Guvernului, prim-ministrul Florin Cîţu va fi prezent şi el la eveniment unde vor fi plantaţi peste 3.000 de puieţi de salcâm.

Şi ministrul Mediului Tanczos Barna va participa la Dăbuleni. Evenimentul „campania naţională de împădurire, etapa de primăvară, finanţată pentru prima dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, transmite Ministerul Mediului, într-un anunţ de presă.

Astfel, „în cadrul campaniei naţionale de împădurire din acest an, prin care peste 50 de milioane de puieţi vor fi plantaţi peste tot în ţară, va fi extinsă în nisipurile Olteniei o pădure de aproape 3.500 de ha”, conform News.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si