Close sidebar
Close sidebar

Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări

Klaus Iohannis va participa, luni, la Summitul Virtual al Iniţiativei celor Trei Mări. Temele ce se vor discuta în cadrul întâlnirii vor fi: evaluarea progreselor înregistrate, a valorii adăugate şi a reperelor viitoare ale Iniţiativei.

Alina Raducu,

Președintele Klaus Iohannis va participa la Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform Administraţiei Prezidenţiale, Președintele Klaus Iohannis va participa, luni, 19 octombrie a.c., la Summitul Virtual şi Forumul Web al Iniţiativei celor Trei Mări, organizate de Estonia în format de videoconferinţă.

Klaus Iohannis participă, luni, la Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări

" Summitul din acest an reprezintă un pas important în procesul de consolidare a Iniţiativei celor Trei Mări, care a fost iniţiat prin deciziile luate la Summitul găzduit de Preşedintele României în septembrie 2018. Cadrul general pentru discuţie îl va constitui evaluarea progreselor înregistrate, a valorii adăugate şi a reperelor viitoare ale Iniţiativei.

Sunt aşteptate progrese în implementarea listei de proiecte de interconectare prioritare agreată la Summitul de la Bucureşti, care a fost completată ulterior, precum şi în ceea ce priveşte funcţionarea Fondului de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări,

în care România, prin EximBank, şi Polonia, prin Banca de Dezvoltare (BGK), sunt state fondatoare. Cu prilejul Summitului va fi lansat şi un raport privind conectivitatea inteligentă", potrivit sursei citate.

Citeste si: Dan Negru a anunțat moartea celui care i-a fost „tată” în viața profesională. Dodo Munteanu a fost șeful lui la Radio Televiziunea Română în anii '90- kanald.ro

Citeste si: Iancu a reacționat, când a aflat că Beni vrea să meargă la nunta lui: „Nu poate veni oricum”- wowbiz.ro

Citeste si: Misterul unei crime de acum 50 de ani a fost rezolvat. Ucigașul a fost găsit, dar nu a mai putut fi arestat- antena3.ro

Deoarece restricţiile sanitare nu au permis organizarea în acest an a unei noi ediţii a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, aceasta a fost înlocuită cu un Forum online. În deschiderea ședinței, preşedintele României va transmite un mesaj, alături de ceilalţi preşedinţi din regiune.

La Summitul Virtual al Inițiativei celor trei Mări, vor mai fi prezenţi, în calitate de parteneri ai Inițiativei, preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, secretarul de stat al SUA Mike Pompeo şi vicepreşedintele executiv al Comisiei Europene, Margrethe Vestager.

Iniţiativa celor Trei Mări reprezintă o platformă politică la nivel prezidenţial, care reunește cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră – Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI