UPDATE. Klaus Iohannis: Vinovații de eșecul aderării la Schengen nu se găsesc la București

România nu va ataca vetoul Austriei în dosarul privind aderarea României la Schengen la Curtea Europeană de Justiţie, a declarat, miercuri la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis.

Varianta decuplării României de Bulgaria pentru aderarea la spațiul Schengen ar fi una de „ultimă instanță, pe care autoritățile de la București nu ar propune-o, a mai spus președintele Iohannis.

„Personal, cred că intrarea împreună în Schengen este considerabil mai bună", a spus Iohannis.

Confruntat cu critici pentru eșecul intrării României în Schengen, președintele Klaus Iohannis susține că „vinovații nu se găsesc la București”, iar „vânătoarea de vinovaţi” i s-a părut „puțin ciudată”.

Klaus Iohannis: "Voi ridica tema Schengen"

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că va ridica tema aderării României la spaţiul Schengen în Consiliul European.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

"Voi ridica tema Schengen.

(...) Este o dată foarte clar că noi, românii, dorim să fim parte în spaţiul Schengen. Integrarea în Schengen rămâne obiectiv principal", a spus şeful statului, înainte de a participa la Summitul Uniunea Europeană- Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN).

Klaus Iohannis participă la mai multe întâlniri

Summitul Uniunea Europeană marchează 45 de ani de dialog între Uniunea Europeană şi ASEAN şi este primul Summit UE – ASEAN la care participă șeful statului este așadar o premieră istorică, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale. 

Citește și: Cancelarul austriac Karl Nehammer pune condiții dure în Consiliul UE. "Veto-ul aplicat României, element de presiune"

Liderii UE şi ASEAN vor avea oportunitatea de a aborda problemele regionale şi globale de actualitate, inclusiv provocările legate de securitate.

În continuare, Preşedintele României, Klaus Iohannis, va participa joi, 15 decembrie 2022, la reuniunea Consiliului European, care se va desfăşura la Bruxelles.

În cadrul reuniunii, se va discuta și subiectul războiului ruso-ucrainean. Astfel, un aspect important vizează coordonarea sprijinului acordat Ucrainei ca urmare a atacurilor repetate asupra infrastructurii critice şi energetice care au lăsat milioane de civili fără electricitate, căldură sau apă curentă.

Aderarea României la spațiul Schengen

Tot în cadrul reuniunii Consiliului European, va exista o dezbatere strategică privind Vecinătatea Sudică a Uniunii Europene, precum şi o discuţie privind rezultatele Summitului UE- Balcanii de Vest de la Tirana şi cooperarea cu statele din această regiune, inclusiv pe dimensiunea migraţiei. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Eva Kaili, demisă din poziția de vicepreședinte în Parlamentul European

Preşedintele Klaus Iohannis va ridica şi subiectul aderării României la spaţiul Schengen.

Șeful statului s-a declarat total dezamăgit de veto-ul Austriei și a transmis că România va face în continuare tot ce este necesar pentru a intra în Schengen.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si