Potrivit guvernului nigerian, armele furnizate de Occident Ucrainei au început să se răspândească în regiunea vest-africană.

Astfel, armele ilegale au început să se strecoare în regiune.

Citește și: Volodimir Zelenski: "Ne așteaptă o iarnă grea"

Președintele Nigeriei, semnal de alarmă

Un comunicat publicat pe site-ul biroului prezidențial al Nigeriei transmite că Muhammadu Buhari „a îndemnat la o mai mare vigilență și control de securitate în jurul frontierelor, atrăgând atenția către numărul mare de arme și muniție din războiul dintre Rusia și Ucraina în Bazinul

Lacului Ciad”.

Potrivit Zero Hedge, mulți obervatori ai invaziei ruse în Ucraina se tem că armele trimise forțelor ucrainene ies din țară în număr foarte mare, mai ales că armament în valoare de miliarde de dolari a fost trimis în țară încă de la începutul războiului.

„În mod regretabil, situația din Sahel și războiul violent din Ucraina sunt surse importante de arme și luptători care îngroașă rândurile teroriștilor din Regiunea Lacului Ciad. O proporție substanțială de arme și muniție obținute pentru a executa războiul din Libia continuă să se îndrepte către Regiunea Lacului Ciad și alte părți ale Sahelului”, a spus președintele Buhari.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Peste 500 de localități din Ucraina au rămas fără energie electrică

„Armele folosite pentru războiul dintre Ucraina și Rusia de asemenea încep să se strecoare în regiune”, a mai spus președintele nigerian.

„Această mișcare ilegală de arme în regiune a sporit răspândirea armelor de mici dimensiuni și a armelor ușoare care continuă să amenințe pacea și securitatea noastră colectivă în regiune.

Este, astfel, o nevoie urgentă de acțiuni colaborative accelerate din partea agențiilor noastre de control al frontierei și din partea altor servicii de securitate pentru a opri circulația tuturor armelor ilegale din regiune”, a mai adăugat Muhammadu Buhari.

Citește și: Orașul Bahmut, noua țintă a armatei ruse

Finlanda, despre furnizarea armelor către Ucraina

În luna octombrie a acestui an, Finlanda a avertizat în legătură cu armele  furnizate de Occident Ucrainei și care ajung în diferite țări și mai apoi în mâinile teroriștilor.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Agenția Națională pentru Investigații a Finlandei a menționat la acea vreme, într-un comunicat: „am văzut semnele acelor arme care își fac drum către Finlanda”.

„Armele transportate (de diverse țări) către Ucraina au fost de asemenea găsite în Suedia, Danemarca și Olanda”, a declarat detectivul director al NBI, Christer Ahlgren, citat de presa finlandeză.

Citește și: Trei tehnologii de ultimă generație folosite în războiul din Ucraina


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si