Candidatul prorus Igor Dodon se claseaza pe primul loc in urma scrutinului prezidential din Republica Moldova, cu 48,71% din voturi, in timp de politicianul proeuropean Maia Sandu a obtinut 37,94%, potrivit rezultatelor anuntate dupa numararea a 98,32% din voturi de Comisia electorala, informeaza Mediafax.

Igor Dodon, liderul Partidului Socialistilor (PSDM, stânga, prorus), avusese 52,56% dupa numararea a 60% din voturi, in timp ce Dumitru Ciubasenco (Partidul Nostru, PN, centru-stânga, proeuropean) este pe locul al treilea, cu 6,03% din voturi.

La Bucuresti, candidata proeuropeana Maia Sandu a obtinut cele mai multe voturi in sectiile deschise la Bucuresti pentru alegerile prezidentiale din Republica Moldova. Potrivit UNIMEDIA, candidata PAS a strâns 2.150 de sufragii.

Socialistul Igor Dodon a strâns 53 de voturi, liberalul Mihai Ghimpu a primit 51 de sufragii, iar candidatul Partidului Popular European din Moldova, Iurie Leanca, 46.

Igor Dodon s-a lansat oficial in campania prezidentiala pentru alegerile din 30 octombrie 2016 cu sloganul „Moldova are viitor”. Liderul PSRM sustine ca lupta pentru securitatea statului, neutralitate si identitate moldoveneasca. El promite o economie puternica, dreptate sociala si relatii de prietenie cu Rusia.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Din acest an incepe eliberarea Republicii Moldova. Primul decret va fi cu privire la furtul secolului, pe care hotii de la guvernare vor sa-l puna pe spatele cetatenilor. Al doilea decret va avea ca scop relansarea relatiilor economice cu Rusia, iar al treilea va fi contracararea actiunilor unioniste din ultimul timp, anti-statale si anti-nationale”, a declarat Igor Dodon, potrivit News.ro.

“Victoria noastra este inevitabila, acest lucru trebui sa-l inteleaga toti”, a declarat Igor Dodon intr-o conferinta de presa organizata dupa inchiderea urnelor.

Candidata Partidului Actiune si Solidaritate (PAS) a pornit in campanie cu promisiunea ca va lupta impotriva coruptiei, afirmând ca este cea mai mare problema a Republicii Moldova.

Ea spus ca vrea sa promoveze in toate structurile de stat doar oameni integri, care nu au comis sau tolerat anterior acte de coruptie.

Maia Sandu se declara 100% proeuropeana si promite ca va face tot posibilul pentru a apropia Moldova de UE. De altfel, are si sustinerea liderilor europeni.

Sandu vrea sa conlucreze cu institutiile statului pentru a crea locuri de munca si spune ca va pleda pentru transparenta activitatii institutiillor statului.

Ea vrea o presa independenta si scoaterea Procuraturii de sub influentele politice.

Sectiile de vot s-au inchis in Republica Moldova, la ora 21. In total, aproape 49% din electorat s-a prezentat la urne, adica un milion patru sute treizeci de mii treisprezece alegatori.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si