Nguza Viking si fiul sau Johnson Nguza au fost eliberati, sambata, de catre presedintele Magufuli. Acestia au fost condamnati la inchisoare pe viata pentru abuzarea a 10 eleve de scoala primara, cu varste cuprinse intre sase si opt ani, in 2003.

Decizia a fost amplu condamnata de activisti, acestia considerand ca transmite un mesaj negativ pentru cetateni, incurajand, pe viitor, tot mai multe asemenea fapte.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Liderii din Tanzania promoveaza o cultura de incalcare a drepturilor omului", a declarat Faiza Mohamed, directorul pentru Africa al ONG-ului Equality Now.

Viking si Nguza ispasisera 13 ani din sentintele de inchisoare pe viata.

Deciziile controversate ale presedintelui Magufuli sunt numeroase. Liderul Tanzaniei a anuntat, in luna iunie, ca sprijina interdictia fetelor si adolescentelor insarcinate de a urma cursuri in scolile publice, calificand drept "imoral" comportamentul lor.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si