Presedintele Turciei a dezvaluit cateva amanunte din ceea ce a numit "o operatiune premeditata" prin care s-a pus la cale uciderea jurnalistului saudit Jamal Kashoghi. El spune ca planul a fost pus la cale inca din data de 28 septembrie, atunci cand editorialistul a fost pentru prima data la consulat ca sa ceara o copie a actului de divort.

In discursul rostit in parlament, presedintele Turciei a detaliat modul in care au lucrat sauditii in operatiunea de eliminare a jurnalistului Jamal Khashoggi, o voce critica la adresa printului mostenitor de la Riad.

Erdogan a explicat ca echipa de asasini, formata din 15 persoane, a venit la Istanbul cu mai multe avioane. Toti s-au reunit in consulat exact in ziua executiei.

Erdogan a explicat si cum au incercat sauditii sa isi acopere crima prin trimiterea unei sosii a jurnalistului la Istanbul. Aceasta a avut rolul de a-l face pierdut pe Khashoggi la moscheea albastra, un loc extrem de aglomerat. Sosia s-a imbracat cu hainele victimei, si-a pus ochelari si barba si s-a schimbat in alte haine intr-o toaleta din moschee. Toate aceste lucruri arata premeditarea crimei, crede presedintele Turciei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

In acest moment, 18 indivizi banuiti ca ar avea legatura cu moartea jurnalistului sunt in custodia autoritatilor din Turcia, insa ei au imunitate diplomatica.

Acest lucru nu ar trebui sa impiedice judecarea lor, spune Erdogan.

Pe de alta parte, o televiziune din Turcia a difuzat astazi mai multe imagini cu Jamal Khashoggi si logodnica sa, in timp ce intra sau ies din blocul in care locuiau in Istanbul. Au fost difuzate inclusiv momentele in carecei doi au plecat catre consulatul saudit, de unde jurnalistul trebuia sa ia o copie a actului de divort pentru a se putea casatori.

In schimb, anchetatorii turci au reperat o masina a consulatului saudit ce a fost abandonata intr-o parcare subterana din Istanbul. In aceasta dimineata, criminalistii au ajuns in zona si au inspectat autoturismul. Ei cauta orice urma care ar putea sa ii ajute sa gaseasca ramasitele jurnalistului.

In alte imagini se observa cum 3 indivizi ard mai multe documente in curtea din spate a consulatului saudit. Focul a fost aprins intr-un butoi metalic, iar cei 3 arunca pe rand hartiile in flacari

Jamal Khashoggi a fost torturat si ucis in consulatul saudit in urma cu 3 saptamani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si