
Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, acceptă reluarea exporturilor de îngrășăminte rusești prin Ucraina. Care este condiția acceptării
Vineri, Președintele Volodimir Zelenski a declarat faptul că va susține ideea reluării exporturilor rusești de amoniac prin Ucraina. Acest lucru se va întâmpla doar dacă Moscova predă prizonierii de război. Kremlinul a respins această idee.
În urma unui interviu, Volodimir Zelenski a declarat faptul că a propus o înţelegere la Naţiunile Unite privind reluarea transportului de amoniac rus prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală de îngrăşământ.
„Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”
„Sunt împotriva furnizării de amoniac din Federaţia Rusă prin teritoriul nostru. Aş face-o doar în schimbul prizonierilor noştri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”, a declarat Volodimir Zelenski.
Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a fost de acord cu această idee, respingând-o: „Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”
Citeste si: Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, chemat la raport în Duma de Stat
Președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei. De asemenea, acesta a afirmat faptul că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.
Vladimir Putin acuză puterile occidentale
Vineri, Vladimir Putin a evidențiat în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, „rolul în creştere al noilor centre de putere”, care „devine din ce în ce mai evident”.
Acesta a acuzat puterile occidentale pentru „greșeli sistemice în zona finanțelor și a energiei” și pentru sancțiunile împotriva Rusiei.
Citeste si: Ce au stabilit Vladimir Putin și președintele Chinei, Xi Jinping
Vladimir Putin a spus că țările sărace nu au acces la îngrășămintele Rusiei, care sunt îndreptate în schimb către Europa
De asemenea, a declarat faptul că oferă gratuit 300.000 de tone pentru statele aflate în dezvoltare.
Citeste si: Zelenski acuză statul rus de crime de război. ”Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război”
Este studentă în anul 3 la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. ”Pasiunea pentru jurnalism o am încă de mică, atunci când scriam în jurnale gânduri, idei și dorințe pe care le aveam. Pasiunea s-a menținut și peste ani, realizând că acest domeniu înseamnă multă cunoaștere. Diversitatea pe care o oferă jurnalismul mă face să mă regăsesc total, drept urmare am aplicat și pentru un job în domeniu”.
Îi place să descopăr mereu locuri noi și să cunoască oameni. Natura reprezintă pentru Alexandra locul în care se deconectează de fiecare data.
Cărțile de dezvoltare personală și psihologie au devenit o pasiune pentru ea: ”Părerea mea este că ne ajută în sfera autocunoașterii, cât și în relaționarea cu ceilalți”.
”Pe viitor sper să lucrez tot în presă și să ajung un jurnalist de success”.