În urma unui interviu, Volodimir Zelenski a declarat faptul că a propus o înţelegere la Naţiunile Unite privind reluarea transportului de amoniac rus prin Ucraina pentru a atenua lipsa globală de îngrăşământ.

„Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”

„Sunt împotriva furnizării de amoniac din Federaţia Rusă prin teritoriul nostru. Aş face-o doar în schimbul prizonierilor noştri. Aceasta este ceea ce am oferit ONU”, a declarat Volodimir Zelenski.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, nu a fost de acord cu această idee, respingând-o: „Oamenii şi amoniacul sunt acelaşi lucru?”

Citeste si: Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, chemat la raport în Duma de Stat
Președintele Ucrainei a acuzat Rusia de comiterea de crime de război în nord-estul Ucrainei. De asemenea, acesta a afirmat faptul că este prea devreme să vorbim despre sfârșitul războiului, în ciuda avansului teritorial rapid al forţelor sale din această lună.

Vladimir Putin acuză puterile occidentale

Vineri, Vladimir Putin a evidențiat  în timpul summitului Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), care are loc la Samarkand, în Uzbekistan, „rolul în creştere al noilor centre de putere”, care „devine din ce în ce mai evident”.

Acesta a acuzat puterile occidentale pentru „greșeli sistemice în zona finanțelor și a energiei” și pentru sancțiunile împotriva Rusiei.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Ce au stabilit Vladimir Putin și președintele Chinei, Xi Jinping

Vladimir Putin a spus că țările sărace nu au acces la îngrășămintele Rusiei, care sunt îndreptate în schimb către Europa

De asemenea, a declarat faptul că oferă gratuit 300.000 de tone pentru statele aflate în dezvoltare.

Citeste si: Zelenski acuză statul rus de crime de război. ”Este devreme să vorbim despre un sfârşit al acestui război”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si