„Tot ceea ce rușii transportă în și dinspre Marea Neagră sunt ținte militare legitime ”, a declarat Oleg Ustenko, consilier economic al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski. De asemenea, acesta a specificat faptul că decizia a fost luată ca răspuns la retragerea Rusiei din acordul cerealelor din Marea Neagră. 

Povestea aceasta a început cu Rusia care a blocat coridorul grânelor, amenințând că ne va ataca vasele și ne va distruge porturile”,

a declarat Ustenko.

Infrastructura noastră maritimă este atacată în continuu.

„Zonă cu risc de război”

În weekend, Ucraina a declarat faptul că apele din jurul porturilor rusești de la Marea Neagră devin o „ zonă cu risc de război ”, începând cu data de 23 august și „ până la noi ordine ”.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

Zona conține porturi rusești importante de la Novorosiisk, Anapa, Gelendjic, Tuapse, Soci și Taman. 

Anunțul pe care l-au făcut ucrainenii, a creat o explozie în rândul costurilor pentru asigurarea vaselor. Una dintre principalele rute prin care Rusia exportă petrol, dar și alte produse petroliere, ar putea fi afectată.

Citește și: Două drone de luptă care vizau Moscova, doborâte de Rusia. ,,În acest moment, nu sunt informaţii privind victime"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Mai mult decât atât, pot fi afectate și alte produse petroliere, reprezentând o sursă esențială de venit, prin care Kremlin își finanțează războiul din Ucraina.

„După acest weekend, Marea Neagră pare un loc mai periculos pentru transportul maritim internațional și deja era foarte periculos. 

Multe vase pur și simplu nu se deplasează în zonă.

Asigurarea este, în mare parte, inexistentă. Acolo unde există tarife de asigurare, ele sunt foarte ridicate și vor continua să crească. ”, a declarat Byron McKinney, director al institutului S&P Global Market Intelligence. 

Petrolier rusesc, lovit de un posibil atac ucrainean

De asemenea, Agenția maritimă federală a Rusiei a raportat faptul că, un petrolier rusesc a fost lovit în urma unui atac posibil lansat de către Ucraina, în apropiere de Crimeea.

Petrolierul a primit o lovitură în sala motoarelor, în apropiere de linia de plutire pe partea de tribord, într-un presupus atac cu o dronă maritimă”, au transmis oficialii ruși.

Atât timp cât rușii „terorizează pașnicele orașe ucrainene și distrug cerealele condamnând sute de milioane [de oameni] la foamete, nu vor mai exista ape sigure sau porturi liniștite pentru voi în Marea Neagră și Marea Azov”, a declarat ministrul ucrainean al apărării.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

Președintele Volodimir Zelenski a declarat război transportului maritim rusesc: ,,La sfârşitul războiului vor avea zero nave, zero!”

Din aproximativ 59 de milioane de barii de țiței care au fost exportați de Rusia, luna trecută, din Novorosiisk, 32 de milioane de barili au avut destinație țări din Uniunea Europeană.

Mai mult decât atât, Novorosiisk este și punctul final al Consorțiului Conductei Caspice. Petrol ajunge pe piețele internaționale, din portul rusesc. În Novorosiisk, Rusia are o bază navală importantă.

Săptămâna trecută, o dronă maritimă ucraineană a avariat vasul Olenegorski Gorniak, o navă de debarcare rusească.

Faptul că există o distanță mică între navele militare rusești și porturile comerciale de la Marea Neagră, acest lucru este un risc mare pentru vasele civile. Se pare că petrolierele grecești și turcești vor continua operarea în zonele periculoase din Marea Neagră.

Citeste si: Ce pensie are Monica Tatoiu și pe ce cheltuie banii. “Eu nu le-am cu pusul deoparte. Nu stau la hoteluri de cinci stele. Merg la second-hand.”- kfetele.ro

Citeste si: Fostul fotbalist Nicolae Oaidă, câștigător al Cupei României, a murit- radioimpuls.ro

Citeste si: Judecătorii au motivat de ce l-au lăsat pe Iohannis fără două case. ANAF: Se vor face demersuri pentru recuperarea "fructelor neculese"- antena3.ro

Cea mai interesantă întrebare care reiese de aici este dacă acestea vor fi descurajate pe viitor, acum că activele lor de multe milioane de dolari sunt expuse riscului [de a fi lovite] de o rachetă rătăcită sau orice o fi ”, potrivit lui McKinney.

Citește și: Rusia publică un manual școlar de istorie care laudă invazia Ucrainei

 



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si