Ucraina a reușit să intre în a patra zi de rezistență în fața invaziei ordonate de Vladimir Putin. Capitala Kiev a ținut piept tancurilor rusești, dar numărul victimelor războiului crește de la o oră la alta.

Citeste si: LIVE. Kievul rezistă încă o noapte în fața atacului Rusiei. Explozii puternice în afara orașului

Volodimir Zelenski a cerut ONU suspendarea dreptului de vot al Rusiei în Consiliul de Securitate al acestei organizaţii.

El a transmis acest mesaj pe Twitter, după o discuţie telefonică avută cu secretarul general al ONU, Antonio Gutteres.

Zelenski acuză Rusia de genocid

Ministrul de externe ucrainean Dmitro Kuleba a declarat că autorităţile ucrainene strâng probe pe care să le trimită Curţii Penale Internaţionale, el menţionând atacuri ale trupelor ruse asupra unei grădiniţe şi unui orfelinat.

Citeste si: Coreea de Nord a lansat o rachetă "neidentificată" duminică dimineața

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Sâmbătă, o rachetă rusească ce avea ca ţintă un obiectiv militar din Kiev a lovit un bloc de locuinţe.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat sâmbătă Rusia de comiterea unui ''genocid'' în războiul pornit împotriva ţării sale şi a cerut ONU să califice în acest termen acţiunile Rusiei.

Un război între Rusia și Ucraina, cu forțe inegale

CNN  a realizat o comparație între capacitățile militare ale Ucrainei și Rusiei, ajungând la conclulzia că este un război între David și Goliat, dar că voința de luptă a trupelor ucrainene reprezintă cea mai puternică armă a lor.

Ucraina a cheltuit 4,7 miliarde de dolari în 2021, puțin peste o zecime din cele 45,8 miliarde de dolari ale Rusiei cu arme nucleare, potrivit unui raport recent „The Military Balance” al Institutului Internațional de Studii Strategice (IISS).

Rusia are 900.000 de personal activ în forțele sale armate și 2 milioane în rezervă. Ucraina are 196.000 și 900.000 de rezerviști. În forțele terestre, Rusia are un dublu avantaj, cu 280.000 de soldați față de 125.600 ai Ucrainei. 

Putin acuză regimul de la Kiev de "genocid"

În mesajul său de joi dimineaţa prin care a anunţat lansarea unei ofensive militare împotriva Ucrainei, preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat la rândul său Kievul de comiterea unui ''genocid'' în estul separatist prorus al Ucrainei.

De atunci, Moscova şi Kievul s-au acuzat reciproc de crime de război.

Ministerul rus al Apărării a susţinut vineri că armata ucraineană desfăşoară lansatoare multiple de rachete şi piese de artilerie în zone urbane populate, pentru a folosi populaţia civilă ca ''scuturi umane''.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si