Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut un embargo petrolier în ultimul său discurs adresat națiunii. "În primul rând, avem nevoie de un embargo petrolier. Și disponibilitatea clară a Europei de a renunța la toată energia rusă. Uniunea Europeană trebuie să înceteze să sponsorizeze mașina militară a Rusiei”, a spus liderul de la Kiev.

Citeste si: Rusia amenință că va lovi Kievul cu rachete de mare distanță

Potrivit The Guardian, Zelenski a adăugat că a discutat despre politica occidentală de sancțiuni cu un grup de experți internaționali și ucraineni care „au evaluat sancțiunile impuse și modul în care Rusia încearcă să le eludeze”.

Citeste si: Ucrainenii anunță că au lovit Moskva, nava amiral a marinei ruse de război. Care este reacția rușilor

Grupul a pregătit propuneri concrete cu privire la modul de eliminare a lacunelor din sancțiuni și la modul de îmbunătățire imediată a sancțiunilor pentru a le face tangibil pentru Moscova, a adăugat Zelenski.

Zelenski: Ucraina, pregătită pentru atacul Rusiei din est   

Trupele ruse își intensifică activitatea în regiunile de est și de sud ale Ucrainei, a spus Zelenski în ultimul său discurs național. Ei încearcă să riposteze pentru înfrângerile lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Continuă bombardamentele cu rachete și loviturile de artilerie. Sunt aduse noi coloane de echipamente. Ei caută acum rezerve, încearcă să recruteze rezidenți din sudul țării noastre- adică din aceste zone ocupate temporar pe lângă așa-numita mobilizare din anumite districte ale regiunilor Donețk și Lugansk”, a mai spus Zelenski.

Cu toate acestea, Zelenskii a menționat că recenta „activitate febrilă” a forțelor ruse reflectă nesiguranța și incapacitatea Rusiei de a învinge Ucraina.

Citeste si: Uniunea Europeană a aprobat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

"Chiar și cu stocuri importante de echipament militar sovietic și un număr semnificativ de soldați, pe care comandanții nu-i cruță deloc, trupele ruse se îndoiesc de capacitatea lor de a ne învinge, de a distruge Ucraina. Ei bine, facem totul pentru a le justifica îndoielile”, a mai precizat Zelenski

„Acest război împotriva Ucrainei se poate termina doar cu înfrângerea strategică a Rusiei – mai devreme sau mai târziu”, a adăugat el. Fie conducerea rusă va căuta cu adevărat pacea, fie, ca urmare a acestui război, Rusia va părăsi pentru totdeauna arena internațională”, a precizat liderul de la Kiev.

Zelenski, supărat pe atitudinea lui Macron

Refuzul preşedintelui francez Emmanuel Macron de a denunţa miercuri un genocid în Ucraina de către armata rusă este "foarte dureros", a spus Volodimir Zelenski.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

"Dacă sunt adevărate, astfel de remarci sunt foarte dăunătoare pentru noi", a spus preşedintele Zelenski la o conferinţă de presă comună cu şefii de stat polonez, lituanian, estonian şi leton, aflaţi în vizită la Kiev.

"Voi face tot posibilul pentru a discuta această problemă cu domnul Macron astăzi. Dacă nu, atunci mâine când îşi va găsi timp", a adăugat Volodimir Zelenski.

Miercuri, preşedintele francez a ales să nu folosească termenul "genocid" folosit de omologul său american Joe Biden pentru a-l acuza pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru acţiunile armatei ruse în Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si