„In temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicitam retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei in calitate de initiatori”, se arata in solicitarea inaintata Biroului permanent al Senatului.

Initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei a fost depusa la Senat pe 8 noiembrie 2017.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Cine este victima oribilei crime din Satu Mare? Nicoleta lucra ca barmanita cand a fost ucisa cu sange rece, in noaptea de duminica spre luni

Ulterior plenul Senatului a aprobat solicitarea lui Calin Popescu-Tariceanu, in calitate de initiator pentru procedura de urgenta in vederea dezbaterii si adoptarii propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei.

Propunerea legislativa prevede recunoasterea Casei Regale ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica.

In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia.

Sursa: Mediafax
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si