Close sidebar
Close sidebar

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului au cerut retragerea din circuitul legislativ a proiectului pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei

Presedintii celor doua Camere ale Parlamentului retrag din circuitul legislativ proiectul pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei.

I. I.,


DISTRIBUIE
acest articol

„In temeiul art 97 alin (1) din Regulamentul Senatului, solicitam retragerea propunerii legislative pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei in calitate de initiatori”, se arata in solicitarea inaintata Biroului permanent al Senatului.

Initiativa legislativa pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei a fost depusa la Senat pe 8 noiembrie 2017.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ulterior plenul Senatului a aprobat solicitarea lui Calin Popescu-Tariceanu, in calitate de initiator pentru procedura de urgenta in vederea dezbaterii si adoptarii propunerii legislative referitoare la reglementarea statutului juridic al Casei Regale a Romaniei.

Propunerea legislativa prevede recunoasterea Casei Regale ca persoana juridica de drept privat si acordarea statutului de utilitate publica. In plus, legea propune recunoasterea pozitiei de Sef al Casei Regale a Romaniei, ca pozitie onorifica, asimilata protocolar cu aceea a unui fost sef de stat, si cuprinde o serie de prevederi care vor asigura desfasurarea optima a activitatilor si functiilor de reprezentare ale acesteia.

Sursa: Mediafax
 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI