Preţ carne miel 2022. În fiecare an, de Paște, carnea de miel este nelipsită de pe mesele românilor. Însă, în 2022, vom cumpăra carne de miel cu 30% mai scumpă, iar anunțul vine chiar de la oieri.

Deoarece în preajma sărbătorilor pascale se înregistrează cea mai mare cerere pentru carnea de miel, prețurile sunt deja estimate de către crescătorii de ovine.

Cât preț are carnea de miel în 2022?

Crescătorii de oi din zona Sibiului estimează că un kilogram de carne de miel va costa chiar și dublu față de prețul obținut în prezent și cu 30% mai mult comparativ cu 2021, iar motivul creșterii prețurilor ține de inflație, scumpirea carburanților și  cerealelor.

Astfel, fermierii au de gând să mențină prețul crescut pentru că există cerere mare pe piețele externe. Ce nu se va vinde de Paști se va duce la export.

Un kilogram de miel în viu se vindea, anul trecut, cu 14.50 lei. În 2022, însă, mulți crescători îl vor da cu aproape 20 lei.

Citeste si: VIDEO| Goana după cumpărăturile de Paște a început mai devreme anul acesta

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Au plătit 4.400 de euro pe o vacanță de lux, în Egipt, dar realitatea arăta complet diferit față de poze: Am avut un șoc- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Preţ carne miel 2022: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă?

Preţ carne miel 2022: La ce trebuie să fim atenţi când mergem la magazine sau în piaţă?

[Sursa foto: PixaBay]

De asemenea, carnea macră va fi și mai scumpă, până la 40-50 de lei pe kilogram, așadar cu 30% mai scumpă față de Paștele trecut.

Chiar dacă mulți români consideră că aceste creșteri sunt prea mari, crescătorii spun că ele sunt necesare, pentru a își putea continua afacerea.

Citeste si: VIDEO- Proiect: vouchere de 50 de euro pentru alimentele de bază. Cine le primește gratuit

Și propabil că și mai scump va fi mielul din alte rase decât cele autohtone. Cel african, crescut și în România este o combinație între muflon și gazelă: nu miroase a oaie, dar are gust asemănător.

Țara noastră este al doilea cel mai mare producător de carne de oaie din UE, cu o cotă de piață de 17% și cu un număr de 6,3 milioane de capete tranșate. Cel mai mare producător este, însă, Estonia.

Citeste si: Cât ne va costa anul acesta masa de Paşte. Carnea de miel e mai scumpă cu 30% față de anul trecut


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si