Dacă românii se îngrijorau de prețul mare al căpșunilor românești sau al cireșilor, iată că nici pepenii nu sunt mai ieftini. Atât în piețe, cât și în supermarket-uri, prețul unui pepene este exagerat. Valul de scumpiri nu a lăsat în urmă niciun aliment.

Citește și: VIDEO- Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale oferă sprijin de urgență pentru producătorii agricoli din sectorul cereale

Deși suntem abia la jumătatea primăverii, pe tarabele piețelor din România au început să își facă apariția pepenii. Chiar dacă sunt aduse din afara granițelor, fructele preferate ale românilor se vând cu un preț pe care nu oricine și-l permite.

Prețul unui pepene în 2023

În timpul verii, românii din toate colțurile țării se bucură de fructele și legumele proaspete ce apar în piețe sau în marile lanțuri comerciale, cu toate că ele sunt sau nu sunt românești. Așa este și în cazul pepenilor, asta pentru că aceste fructe se află categoric în topul preferințelor multora.

Oamenii care au mers zilele acestea în Piața Obor pentru a-și cumpăra un pepene au rămas surprinși. Pe unele tarabe și-au făcut deja apariția aceste fructe adorate de mulți, chiar dacă ne aflăm abia la mijlocul primăverii.

Pofticioșii se pot bucura de gustul pepenilor aduși de peste hotare.

De menționat este faptul că prețul pentru un astfel de răsfăț culinar este unul pe măsură.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Noi măsuri: laptele se va ieftini de la 1 mai. Care sunt noile prețuri?

Vânzătorii spun că pepenii sunt extrem de dulci, însă nu pentru orice buzunar. Un singur pepene, de opt sau nouă kilograme, costă în jur de 80-90 de lei.

Cu toate acestea, surprizele pentru români nu sunt doar la produsele aduse din străinătate. Astfel că, varza nouă s-a scumpit destul de mult față de anii trecuți. În cazul acestui aliment, un kilogram a ajuns să coste și 6,9 lei.

De asemenea, roșiile românești se vindeau înainte de Paște cu 65 de lei kilogramul.

Citește și: Inflația mai mică, prețuri tot mai mari

Tot în piețe, un kilogram de căpșuni românești costă 35 de lei, și chiar dacă prețurile sunt mult mai ridicate decât cele de import, clienții nu se feresc să le achiziționeze.

Citește și: Anunț de ultimă oră despre salariile românilor. Vor fi sau nu acestea înghețate și cum sunt afectate de gaura bugetară


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si