Asa isi imbie nea' Ioan clientii, pe care ii invita chiar in cotetul porcilor. Desi Craciunul e inca departe, vanzarile de godaci merg ca pe roate, iar asta pentru ca in aceasta perioada pretul e promotional. Crescatorul de porci are comenzi chiar si din Spania- de la romanii care vor sa puna pe masa de craciun sarmale si carnati traditionali.
Ioan Baidoc, crescator animale: “Mai am porcii astia de vandut si am mai vandut cinci.
Godacii pensionarului din Peciu Nou sunt calitate maxima, spune el. Au carne bio pentru ca omul ii hraneste doar cu cereale din curtea casei sale. "La tara e la tara. Porcul mananca si verdeata, si lucerna, si mere, restul vegetale si tot ce e in gradina la porci le dau”, sustine barbatul.
Ne mutam intr-o alta ograda, de data aceasta in satul Ivanda. Negocierile sunt si aici in toi. Porcii care cantaresc peste o suta de kilograme se vand cu 8, 9 lei kilogramul. In plus, gazda e dispusa sa sacrifice animalele direct in batatura, iar clientul sa plece acasa cu carnatii-n punga.
Crescatorii si-au pus la vanzare porcii si pe internet si au expus poze doar cu godacii de calitate.