Preţul barilului de ţiţei Brent din Marea Nordului a urcat duminică seara până la 140 de dolari, în apropiere de maximul istoric de 147,50 dolari atins în luna iulie 2008.

Citeste si: Rușii amenință România cu privire la spațiul aerian. Replica premierului Nicolae Ciucă

Ulterior, cotaţiile au scăzut ușor, dar luni dimineaţa pe piaţa din Asia barilul de ţiţei WTI american era cotat la 124,64 dolari, în creştere cu 7,75%, în timp ce cotaţia ţiţeiului Brent din Marea Nordului era în creştere cu 8,79% până la 128,49 dolari.

Citeste si: Rusia anunță că deschide noi coridoare umanitare în Ucraina

Prețul petrolului va continua să crească până la stabilirea unui acord cu Iranul

Preţul petrolului vor creşte în continuare în această săptămână, din cauza întârzierii încheierii discuţiilor dintre Iran şi statele Occidentale privind acordul nuclear, acord care ar putea însemna revenirea ţiţeiului iranian pe pieţele globale.

Citeste si: A treia rundă de negocieri între Rusia și Ucraina. Ce condiție a Moscovei ar putea fi acceptată de guvernul de la Kiev

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat duminică că sancţiunile impuse Rusiei din cauza invaziei sale din Ucraina nu au nimic de-a face cu un potenţial acord nuclear cu Iranul.

Citeste si: Armata rusă se pregătește să ia cu asalt Kievul

"Iranul a fost singurul factor real de scădere a preţurilor pieţei, dar dacă acordul cu Iranul va fi amânat, am putea ajunge la fundul tancurilor petroliere mult mai repede, mai ales dacă livrările ruseşti vor rămâne în afara pieţei pentru mult timp”, a spus un expert din domeniu, potrivit

Reuters.

Avertismentul FMI: Vor fi consecințe economice devastatoare

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus că Washingtonul şi aliaţii europeni discută un posibil embargou asupra importurilor de petrol rusesc, în ideea de a înăspri sancţiunile economice impuse Moscovei. Cu toate acestea, europenii sunt mai prudenţi deoarece unele state din regiune, cum este Germania, depind foarte mult de petrolul şi gazele naturale ruseşti.

Citeste si: Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, un nou mesaj dur la adresa Rusiei. "Nu vom ierta niciodată"

O nouă rundă de negocieri între Ucraina şi Rusia este programată pentru luni, însă pieţele nu se aşteaptă la un sfârşit favorabil după eşecul precedentelor negocieri şi intensificării ofensivei ruseşti.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Selly, mesaj cu subînțeles după scandalul de la SAGA FESTIVAL 2024: "Am un anunț foarte, foarte important"- radioimpuls.ro

O escaladare a conflictului din Ucraina ar avea consecinţe economice devastatoare la nivel mondial, a avertizat sâmbătă FMI, potrivit Agerpres. Pe lângă conflictul propriu-zis, sancţiunile impuse Rusiei vor avea de asemenea un impact substanţial asupra economiei mondiale şi pieţelor financiare, cu efecte colaterale pentru alte ţări, estimează FMI.

Noi scumpiri la benzină și motorină

Prețul carburanților a explodat în București și în benzinăriile din țară. Benzina și motorina costă acum peste 7,2 lei per litru, dar anumite sortimente premium se vând și cu 7,5 lei per litru sau chiar mai mult.

Estimările analiştilor sunt pesimiste, în contextul prelungirii războiului dintre Rusia și Ucraina. Este posibil ca prețul la pompă să se apropie de opt lei pe litru, iar măsura anunțată de Guvern privind o reducere a accizelor să nu aibă efectul scontat.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si